Buna ! Ideile tale dulci sunt geniale…insa am o intrebare care ma framanta: exista vreo posibilitate sa postezi si o reteta de inghetata..(sau mai multe) ♥ cat mai light ?
Imi citesti gandurile, pentru ca exact asta mi-am propus sa fac in cel mai scurt timp. 😀
Iti recomand sa iti cumperi un aparat de inghetata, pentru ca este o investitie excelenta! Exista optiuni sub 100 de lei si sunt foarte bune pentru uz casnic. Iti multumesc pentru sugestie si iti garantez ca o sa urmeze cel putin cateva retete de inghetata!
Buna Tatiana. Am vazut ca folosesti eritritol in retete. Il folosesti si la temperaturi mai mari de 160 de grade Celsius (180-200)? Intreb acest lucru, deoarece am citit ca este stabil termic pana la 160 de grade. Gemurile,compoturile tin peste iarna cu eritritol?
Multumesc anticipat,Anca.
Intr-adevar, eritritolul este cel pe care il folosesc pentru a indulci toate preparatele si acesta este stabil pana la 160 de grade Celsius. Ideea este ca atunci cand este supraincalzit, acesta se va recristaliza, insa nu am intampinat aceasta problema la copt. Gemurile si compoturile tin cu eritritol, insa trebuie sa te asiguri ca ai sterilizat foarte bine borcanele si iti recomand sa adaugi suc de lamaie sau sare de lamaie. Pentru a preveni recristalizarea eritritolului atunci cand prepari un gem, adauga-l la sfarsit si mai gatesti gemul pana cand eritritolul s-a dizolvat complet.
Da, poti folosi eritritolul la copt fara nici o problema. Sincer, in ultimul timp am folosit mai mult eritritol cu stevia, pentru ca este mai dulce si folosesc o cantitate mai mica decat in cazul eritritolului simplu. Cu parere de rau nu am incercat niciodata produsele de pe adiograsime si nu as putea sa iti spun daca produsele difera ca si calitate, insa pot garanta pentru cele de la nosugarshop, pentru ca le folosesc de foarte mult timp si sunt foarte multumita. Ca si indulcitor fara calorii mai poti folosi stevia sub forma de pudra sau indulcitor lichid cu stevia, insa eu prefer eritritolul cu stevia, pentru ca nu are gust sau miros specific. Daca mai ai intrebari, nu ezita sa mi le adresezi!
Am incercat ambele brand-uri si mi s-ar parut la fel de bune, chiar nu am simtit o diferenta majora. Dupa parerea mea, cele doua au aceeasi putere de indulcire si se dizolva la fel. In cazul in care mai ai intrebari, nu ezita sa le adresezi, pentru ca iti voi raspunde cu cel mai mare drag!
Buna,Tatiana ! E o bucurie nesperata pentru mine acest site. Dulciurile chiar fac parte din placerile vietii ..dar chiar si sanatoase fiind,uneori fac abuz..in sensul ca ma ia valul si mananc mai multe portii…mancand doar sanatos,in ultima luna am acumulat cateva kg in plus…te ai confruntat si tu cu aceasta problema? Daca nu sunt indiscreta…ne poti spune cate kg ai ? pupiciiiii
Sa stii ca mie imi place la nebunie ceea ce fac si sunt foarte fericita atunci cand vad ca exista oameni care apreciaza munca mea! Te inteleg perfect, pentru ca eu as putea renunta la carne, la peste, la orice in afara de dulciuri, insa incerc sa le fac cat mai hipocalorice si cat mai sanatoase. Sa stii si eu am perioade in care simt ca as manca numai ciocolata si prajituri (fara zahar) in cantitati industriale, insa ma gandesc la cat am muncit pana acum si imi mai trece pofta. 😀
Greutatea mea normala este de 47 kg, insa data trec printr-o perioada stresanta si nu fac sport, nu am pofta de mancare si pierd aproximativ doua kg. Acest lucru mi se intamla mereu in sesiune, pentru ca citesc foarte mult si uneori efectiv uit sa mananc, insa ma urasc atunci cand pierd din masa musculata si ajung sa arat ca un copil de 12 ani. Sa stii ca nu intotdeauna mancarea sanatoasa este si hipocalorica, prin urmare iti recomand sa iti descarci aplicatia MyFitnessPal si sa inregistrezi tot ce mananci. O sa vezi ca o sa te obisnuiesti cu portiile recomandate si dupa nu o sa mai ai nevoie de aplicatie.
Buna T,
Ma intrebam de unde procuri faina din orez si daca ai o reteta pentru paine din orez. Fiica mea are diabet si intoleranta la gluten. Orice sfat e binevenit!
Multumesc
Buna Eliza,
Imi pare foarte rau pentru tine si fiica ta si sper sa te pot ajuta, cel putin cu retetele mele. Eu cumpar faina de orez de pe http://www.nosugarshop.ro, pentru ca tot de la ei imi cumpar celelalte tipuri de faina si eritritolul cu stevia si imi este usor sa primesc direct toate produsele. In cazul in care nu vrei sa platesti livrarea, le poti ridica personal. Tinand cont de faptul ca fiica ta are intoleranta la gluten, iti recomand sa cumperi numai brand-uri care garanteaza faptul ca faina in cauza nu contine gluten. In cazul fainii de orez, ti-o recomand pe cea de La Finestra sul Cielo, pe care o gasesti pe http://www.nosugarshop.ro.
Momentan nu am o reteta de paine din faina de orez, insa o sa incerc sa dezvolt o reteta.
Buna ! Ideile tale dulci sunt geniale…insa am o intrebare care ma framanta: exista vreo posibilitate sa postezi si o reteta de inghetata..(sau mai multe) ♥ cat mai light ?
Buna Monica,
Imi citesti gandurile, pentru ca exact asta mi-am propus sa fac in cel mai scurt timp. 😀
Iti recomand sa iti cumperi un aparat de inghetata, pentru ca este o investitie excelenta! Exista optiuni sub 100 de lei si sunt foarte bune pentru uz casnic. Iti multumesc pentru sugestie si iti garantez ca o sa urmeze cel putin cateva retete de inghetata!
Cu mult drag,
-T
Buna Tatiana. Am vazut ca folosesti eritritol in retete. Il folosesti si la temperaturi mai mari de 160 de grade Celsius (180-200)? Intreb acest lucru, deoarece am citit ca este stabil termic pana la 160 de grade. Gemurile,compoturile tin peste iarna cu eritritol?
Multumesc anticipat,Anca.
Buna Anca!
Intr-adevar, eritritolul este cel pe care il folosesc pentru a indulci toate preparatele si acesta este stabil pana la 160 de grade Celsius. Ideea este ca atunci cand este supraincalzit, acesta se va recristaliza, insa nu am intampinat aceasta problema la copt. Gemurile si compoturile tin cu eritritol, insa trebuie sa te asiguri ca ai sterilizat foarte bine borcanele si iti recomand sa adaugi suc de lamaie sau sare de lamaie. Pentru a preveni recristalizarea eritritolului atunci cand prepari un gem, adauga-l la sfarsit si mai gatesti gemul pana cand eritritolul s-a dizolvat complet.
Cu mult drag,
-T
Multumesc,esti o draguta
Deci sa inteleg ca pot sa coc si la 180 de grade Celsius fara propleme si la gemuri adaug eritritolul la sfarsit.
Inca o rugaminte te rog: stiu ca ai luat eritritolul de pe http://www.nosugarshop.ro, dar ce parere ai despre acesta ? ( am vazut ca e mai ieftin).
http://www.adiograsime.ro/magazin/inlocuitor-de-zahar/eritrit-1000-detalii.html
sau
http://www.adiograsime.ro/magazin/inlocuitor-de-zahar/eritrit-1000-dst-detalii.html
Ce alti indulcitori mai folosesti la copt/gatit,fara calorii si totusi siguri si pentru copilasi ? Multumesc anticipat, Anca.
Da, poti folosi eritritolul la copt fara nici o problema. Sincer, in ultimul timp am folosit mai mult eritritol cu stevia, pentru ca este mai dulce si folosesc o cantitate mai mica decat in cazul eritritolului simplu. Cu parere de rau nu am incercat niciodata produsele de pe adiograsime si nu as putea sa iti spun daca produsele difera ca si calitate, insa pot garanta pentru cele de la nosugarshop, pentru ca le folosesc de foarte mult timp si sunt foarte multumita. Ca si indulcitor fara calorii mai poti folosi stevia sub forma de pudra sau indulcitor lichid cu stevia, insa eu prefer eritritolul cu stevia, pentru ca nu are gust sau miros specific. Daca mai ai intrebari, nu ezita sa mi le adresezi!
Cu drag,
-T
Buna ! Tot eu
Vreau sa te intreb e cumva vreo diferenta intre aceste produse:
1.http://www.nosugarshop.ro/Eritritol-cu-Stevia-LCW-1613.html
si
2.http://www.nosugarshop.ro/Green-Sugar-Cooking-borcan-350gr-2277.html
Ambele sunt eritritol cu stevie (sau stevie cu eritritol )? Ccare ti-a placut mai mult? Ai simtit vreo diferenta intre ele ?
Multumesc si vacanta frumoasa
Am incercat ambele brand-uri si mi s-ar parut la fel de bune, chiar nu am simtit o diferenta majora. Dupa parerea mea, cele doua au aceeasi putere de indulcire si se dizolva la fel. In cazul in care mai ai intrebari, nu ezita sa le adresezi, pentru ca iti voi raspunde cu cel mai mare drag!
-T ❤️
Multumesc ! Chiar ma intrebam de ce produsele de la Green Sugar sunt mai scumpe:
1.http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-punga-1000-gr-2/
fata de
2.http://www.nosugarshop.ro/Eritritol-cu-Stevia-LCW-1613.html
Si eram curioasa de puterea de indulcire.
Multumesc inca o data
Cu mare drag!
Buna,Tatiana ! E o bucurie nesperata pentru mine acest site. Dulciurile chiar fac parte din placerile vietii ..dar chiar si sanatoase fiind,uneori fac abuz..in sensul ca ma ia valul si mananc mai multe portii…mancand doar sanatos,in ultima luna am acumulat cateva kg in plus…te ai confruntat si tu cu aceasta problema? Daca nu sunt indiscreta…ne poti spune cate kg ai ? pupiciiiii
Buna Moni,
Sa stii ca mie imi place la nebunie ceea ce fac si sunt foarte fericita atunci cand vad ca exista oameni care apreciaza munca mea! Te inteleg perfect, pentru ca eu as putea renunta la carne, la peste, la orice in afara de dulciuri, insa incerc sa le fac cat mai hipocalorice si cat mai sanatoase. Sa stii si eu am perioade in care simt ca as manca numai ciocolata si prajituri (fara zahar) in cantitati industriale, insa ma gandesc la cat am muncit pana acum si imi mai trece pofta. 😀
Greutatea mea normala este de 47 kg, insa data trec printr-o perioada stresanta si nu fac sport, nu am pofta de mancare si pierd aproximativ doua kg. Acest lucru mi se intamla mereu in sesiune, pentru ca citesc foarte mult si uneori efectiv uit sa mananc, insa ma urasc atunci cand pierd din masa musculata si ajung sa arat ca un copil de 12 ani. Sa stii ca nu intotdeauna mancarea sanatoasa este si hipocalorica, prin urmare iti recomand sa iti descarci aplicatia MyFitnessPal si sa inregistrezi tot ce mananci. O sa vezi ca o sa te obisnuiesti cu portiile recomandate si dupa nu o sa mai ai nevoie de aplicatie.
Cu mare drag,
-T ❤️
Buna T,
Ma intrebam de unde procuri faina din orez si daca ai o reteta pentru paine din orez. Fiica mea are diabet si intoleranta la gluten. Orice sfat e binevenit!
Multumesc
Buna Eliza,
Imi pare foarte rau pentru tine si fiica ta si sper sa te pot ajuta, cel putin cu retetele mele. Eu cumpar faina de orez de pe http://www.nosugarshop.ro, pentru ca tot de la ei imi cumpar celelalte tipuri de faina si eritritolul cu stevia si imi este usor sa primesc direct toate produsele. In cazul in care nu vrei sa platesti livrarea, le poti ridica personal. Tinand cont de faptul ca fiica ta are intoleranta la gluten, iti recomand sa cumperi numai brand-uri care garanteaza faptul ca faina in cauza nu contine gluten. In cazul fainii de orez, ti-o recomand pe cea de La Finestra sul Cielo, pe care o gasesti pe http://www.nosugarshop.ro.
Momentan nu am o reteta de paine din faina de orez, insa o sa incerc sa dezvolt o reteta.
Cu mare drag,
- T ❤️