Mousse Proteic cu Lucuma (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)

Aveti uneori senzatia ca sunteti ultimii care aflati sau incercati ceva? Sa stiti ca nu sunteti singurii, pentru sentimentul imi este cunoscut, cu parere de rau. Am tot vazut oamenii folosind pudra de lucuma, insa aceasta nu mi-a atras atentia in mod special. Uitandu-ma peste gama organica de la MYPROTEIN am vazut ca si ei o au in vanzare si am hotarat aflu mai multe informatii in legatura cu acest produs.

Lucuma este un fruct deosebit de popular in Peru si Chile datorita aromei sale delicate, care a fost descrisa ca fiind similara siropului de artar. Desi aceste fructe pot fi consumate crude, ele sunt foarte perisabile, din aceasta cauza, cel mai adesea acestea sunt deshidratate si transformate prin macinare in pulbere. Pentru a-si pastra savoarea si nutrientii, fructele sunt taiate in fasii si deshidratate la temperaturi sub 45 ° C.  Abia dupa deshidratare lucuma este macinata intr-o pulbere fina care poate fi pastrata pana la doi ani fara sa-si piarda nutrientii si aroma.

Lucuma este o buna sursa de minerale, fier, fosfor si calciu, care ajuta la intarirea oaselor si dintilor. De asemenea, aceasta are si un continut ridicat de fibre, care ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, prin incetinirea ritmului de patrundere a glucozei in fluxul sanguin. Fiind bogata in caroten, niacina (vitamina B3) si riboflavina (vitamina B2), lucuma ajuta la intarirea imunitatii si pastrarea sanatatii pielii precum si la pastrarea fuctionarii normale a sistemului nervos.

Pudra de lucuma are un gust dulce si o aroma foarte placuta, fiind foarte folosita la indulcirea si aromarizarea inghetatelor. Pentru a-i pastra toti nutrietii cel mai recomandat ar fi sa nu supunem aceasta pudra tratarii termice, insa aceasta poate fi folosita in orice desert (fursecuri, briose, etc.).

De data aceasta am hotarat sa integrez pudra de lucuma intr-un mousse, pentru ca am vrut sa ma bucur in totalitate de vitaminele pe care le contine. Sper sa incercati aceasta reteta si implicit acest ingredient minunat, pentru ca este important sa avem mintea deschisa atunci cand vine vorba de utilizarea unor alimente noi. 🙂


6-min


Acest mousse cu aroma de lucuma este extrem de cremos si aromat si credeti-ma, nici nu o sa simtiti ca este un desert dietetic! Desi este facut fara zahar, fara frisca si este un desert low-fat, gustul nu a fost absolut deloc compromis.


1-min

2-min3-minUntitled-4


Mousse Proteic cu Lucuma (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Mousse Proteic cu Lucuma (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri metalice sau din sticla. Daca folositi boluri din sticla, fiti atenti ca macar cel in care puneti galbenusurile sa fie rezistent la temperaturi ridicate.
  3. Punem 30g de eritritol cu stevia in galbenusuri si mixam pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam branza si mixam totul pana la omogenizare.
  4. Asezam bolul pe o cratita in care avem apa care fierbe, insa avem grija ca apa sa nu atinga recipientul. Gatim crema pe baie de aburi, amestecand cotinuu cu un tel. Crema este gata atunci cand s-a ingrosat si a devenit putin mai aerata. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  5. Luam bolul de pe cratita, adaugam foile de gelatina scurse bine de apa si amestecam foarte bine crema pentru a dizolva complet gelatina. Punem bolul deoparte si incepem sa batem albusurile. Bolul si atasamentele mixerului trebuie sa fie curate si uscate, pentru ca albusurile sunt destul de pretentioase la mixare. Batem albusurile pana cand obtinem o spuma moale, dupa care adaugam eritritolul ramas, bitartrat de potasiu (optional) si sarea si mixam pana la obtinerea unei spume lucioase si ferme.
  6. Adaugam spuma din albusuri la crema din galbenusuri si o incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare.
  7. Adaugam pudra proteica cu aroma de caramel si o incorporam la fel, folosind miscari de jos in sus. Transferam compozitia intr-un sac de patiserie si punem o cantitate egala de mousse in fiecare dintre cele patru pahare.
  8. Punem mousse-ul in frigider si il lasam acolo timp de 3 ore.
  9. Cu lama unui cutit, razuim aproximativ 14g de ciocolata alba pentru decor.
  10. Turnam cate 30g de sos de caramel in fiecare pahar si asezam decorul de ciocolata alba. Il servim imediat sau il pastram in frigider pana in momentul servirii.
  11. Enjoy!
Notitele retetei

Pudra organica de lucuma si whey-ul/pudra proteica cu aroma de caramel le puteti comanda de pe www.myprotein.ro.


Eritritolul cu stevia si ciocolata alba fara zahar le gasiti pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta


NutritionLabel-165

Un mousse are 253kcal, 7.3g de grasimi, 22.2g de carbohidrati si 29.4g de proteine!


Folositi codul DNIORGANIC pentru a obtine un DISCOUNT de 20%, valabil exclusiv pentru produsle din gama organica de pe www.myprotein.ro.

De asemenea, puteti folositi codul DNI5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *