Briose Dietetice cu Banane (fara zahar, fara faina alba, fara grasimi adaugate, 100% sanatoase)

Imi place sa incerc mereu lucruri noi, mai ales in bucatarie, ba chiar sunt entuziasmata atunci cand am ocazia sa introduc ingrediente si produse noi in dulciurile mele. Adevarul este ca de multe ori experimentele mele imi fac gaura in buzunar, dezastru in bucatarie si dupa isi stabilesc resedinta in cosul de gunoi, insa dezamagirile sunt cele care ma motiveaza sa muncesc mai mult.

Spre surprinderea mea, de data aceasta nu a fost cazul, pentru ca am reusit sa fac niste briose minunate cu niste ingredinte care credeam ca o sa-mi dea batai de cap. Pentru ca am folosit o cantitate generoasa de banane si destul de putina faina, imi era frica sa nu ma aleg cu un un aluat dubios, prea umed si fara nici un Dumnezeu, insa am obtinut niste briose extrem de pufoase si aromate.

Deseori imi este frica sa nu fiu subiectiva cu propriile mele preparate, insa sunt sigura ca nu am fost de data aceasta, pentru ca aceste briose au fost gustate de prietenul meu si de un coleg de facultate, iar cel din urma sustine ca briosele mele dietetice cu banane sunt fabuloase si a mai cerut o portie! 😀


2-min


3-min


4-min


Untitled-4


Briose Dietetice cu Banane (fara zahar, fara faina alba, fara grasimi adaugate, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 briose 15 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Portii Timp de preparare
8 briose 15 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Briose Dietetice cu Banane (fara zahar, fara faina alba, fara grasimi adaugate, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 briose 15 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Portii Timp de preparare
8 briose 15 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Ingrediente
Portii: briose
Unitati:
Etape
  1. Cu ajutorul unui blender, transformam bananele intr-un piure fin.
  2. Adaugam oul, albusurile si eritritolul cu stevia si mixam totul pana cand amestecul si-a marit volumul si a devenit aerat.
  3. Adaugam mixul de fibre, faina de cocos, praful de copt, vanilia macinata si aroma de banane si mixam totul pana la incorporarea tuturor ingredientelor. Va puteti opri periodic pentru a curata peretii bolului cu ajutorul unei spatule din silicon.
  4. Impartim compozitia, cat se poate de egal, in cele 8 forme de briose. Asezam cateva banane deshidratate peste aluatul din fiecare forma si le presam putin cu degetele. Aluatul rezultat nu o sa fie foarte fluid, de aceea va recomand sa folositi o lingura pentru distribuirea compozitiei. In cazul in care compozitia nu s-a distribuit uniform in interiorul formelor, puteti lovi usor tava metalica de masa. Acest lucru va ajuta si la eliminarea bulelor de aer din compozitie.
  5. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute sau pana cand briosele au devenit aurii la suprafata.
  6. Le lasam sa se raceasca timp de 10 minute in forma metalica, dupa care le servim sau le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, faina de cocos si aroma de banane le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.


Bananele deshidratate le gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

republicabio.ro
NutritionLabel-149

O briosa are numai 97kcal, 1.3g de grasimi si 15.2g de carbohidrati, din care 7.7g sunt fibre!


Daca pana in acest moment nu ati plasat nici o comanda pe www.nosugarshop.ro, puteti beneficia de un discount de 5% la inregistrarea primei comenzi! Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti codul DNI5 in sectiunea dedicata din cosul de cumparaturi. Acesta nu este un cod de comision!Screen Shot 2023-10-26 at 09.57.14


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *