Biscuiti Dietetici cu Nuca (fara zahar, fara unt, 100% sanatosi)

De cand ma stiu mi-au placut deserturile cu nuca, pentru ca au o aroma distincta si o savoare deosebita. De obicei, folosim nuca in diferite umpluturi sau o adaugam maruntita in prajituri, insa sunt sigura ca multi dintre voi v-ati gandit s-o folositi macinata, pe post de faina. Aveam in plan sa-mi macin singura faina de nuci, insa am vazut ca aceasta poate fi cumparata ca atare si am hotarat sa-i dau o sansa. Eu am folosit faina de nuci partial degresata de la Paleolit, pentru ca valorile nutritionale ale acestui produs chiar mi-au atras atentia. Cred ca este minunat faptul ca putem folosi nucile sub forma de faina eliminand grija cu privire la cantitatea mare de grasimi pe care acestea o au.

Va pot spune ca aceasta faina este foarte aromata si sunt convinsa ca de acum in colo o s-o folosesc destul de des in preparate. Desi faina de nuci are o culoare specifica, facand ca aluaturile crude sa capete o nuanta ma putin atragatoare, va asigur ca dupa coacere culoarea se va schimba, iar dulciurile obtinute vor fi delicioase. 🙂


1-min


Va pot spune ca veti avea nevoie de vointa ca sa nu mancati toti acesti biscuti intr-o singura zi, pentru ca sunt pur si simplu extraordinari. Am lucrat intens in ultimii ani la antrenarea simtului masurii, prin urmare am mancat „doar” zece bucati, insa partea buna este ca acesti biscuiti sunt dietetici si nu m-am simtit absolut deloc vinovata! 😀


3-min2-min


Vedeti cat de moi si pufosi sunt? Pregatim bolul, mixerul si spatula si saaaaa incepeem!


Biscuiti Dietetici cu Nuca (fara zahar, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
720 g 20 de minute
Timp de gatire
18 minute
Portii Timp de preparare
720 g 20 de minute
Timp de gatire
18 minute
Biscuiti Dietetici cu Nuca (fara zahar, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
720 g 20 de minute
Timp de gatire
18 minute
Portii Timp de preparare
720 g 20 de minute
Timp de gatire
18 minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Combinam faina de nuci cu faina de orez, cu 80g de eritritol cu stevia, faina de konjac, praful de copt, vanilia macinata si miezul de nuca maruntit.
  3. Adaugam galbenusurile, piureul de mar si laptele si amestecam totul cu o spatula din silicon pana la omogenizare.
  4. Batem albusurile cu sarea si cele 10g ramase de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare.
  5. Incorporam treptat spuma de albusuri in compozitia obtinuta anterior. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare.
  6. Luam un sac de patiserie sau o punga curata si ii taiem varful formand un orificiu cu diametrul de aproximativ 1.5cm. Transferam aluatul obtinut in sac si formam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  7. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 18 minute. Dupa coacere, ii transferam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
  8. Biscuitii se pastreaza intr-un recipient cu inchidere ermetica. Va recomand sa-i pastrati in frigider in cazul in care vreti sa ramana proaspeti o perioada mai indelungata.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de nuci, faina integrala de orez, eritritolul cu stevia si faina de konjac le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata o puteti comanda aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-168

O portie de 40g are 88kcal, 3.6g de grasimi, 12.5g de carbohidrati (din care 5g polioli) si 6g de proteine! 


Folositi codul DNI5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *