Piure de mar

Merele sunt fructele mele preferate din mai multe motive:

  • sunt extraordinar de sanatose, cu un continut caloric redus si o cantitate mare de fibre;
  • sunt foarte gustoase;
  • sunt accesibile indiferent de sezon.

IMG_7020

Pe langa faptul ca pot si trebuie sa fie consumate ca atare in mod regulat, mere se pot folosi, cu mare succes, si in deserturi.

In foarte multe dintre retetele pe care le voi posta, o sa folosesc piure de mere si de aceea am hotarat sa va arat cea mai simpla si rapida metoda de a-l prepara.

Desigur, puteti sa-l cumparati ca atare din comert insa cred ca va fi o provocare sa gasiti un piure care sa contina in proportie de 100% mere si sa nu aiba zahar adaugat. 🙂

Nici macar nu sunt sigura ca as putea cataloga acest „truc” drept reteta, insa este o varianta foarte rapida de a prepara piureul de mere si vreau s-o impartasesc si cu voi!


Ingrediente:

  • 400g mere*

 

Mod de preparare:

  1. Spălam bine mere, fiecare mar il tăiem in 4 si înlăturăm cotorul si semințele.
  2. Tăiem merele sub forma unor cuburi de mărime medie si le punem intr-ul bol rezistent la cuptorul cu microunde.
  3. Acoperim vasul cu folie alimentara si coacem merele in cuptorul cu microunde timp de 15 minute.
  4. Înlăturăm folia si, cu ajutorul unui blender de mana, pasăm merele pana cand capată consistentă unui piure fin.
  5. Lăsam piureul sa de răcească dupa care il transferam intr-un borcan, pe care il păstram la frigifer.

* Intrucat o sa folosim acest piure la prepararea deserturilor, va recomand sa alegeti un soi de mere cat mai dulce. Am pastrat coaja pentru proprietatile sale nutritive dar si pentru aroma.

NutritionLabel-10

In functie de merele folosite valorile nutritionale pot varia, insa diferenta nu este una colosala.

An apple a day keeps the doctor away

cidrupartea2

Cu drag,

T

 

You may also like

2 comentarii

  1. Am putea sa adaugam ceva in piure pentru a putea fi conservat pentru mai mult timp si sa facem astfel o cantitate mai mare deodata?

    1. Nu trebuie sa-i adaugi nimic, insa va trebui sa sterilizezi borcanele si sa respecti toti pasii de conservare. Eu l-am pus excat asa in borcane si a tinut fara nici o problema. Sigur, poti face si o cantitate mai mare. Daca vrei, poti schimba si metoda de gatire a merelor. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *