Biscuiti cu aroma de vanilie

Pentru ca suntem in perioada sarbatorilor, am hotarat sa fac o reteta reprezentativa pentru aceasta perioada, si asa s-a nascut reteta acestor minunati biscuiti cu vanilie.

IMG_6979
Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregatire: 70 de minute
Numar total de portii: aproximativ 320g

 

Am primit o deosebita placere facand aceasta reteta, am simtit cum copilul din mine savureaza fiecare clipa din procesul de creare al acestor stelute. Craciunul este sarbatoarea mea preferata, de aceea iubesc sa gatesc in spiritul acestei sarbatori!

Eu cred ca Craciunul ne duce cu gandul la familie, traditie si daruire,  si anume aceste lucruri fac ca el sa fie atat de special.

Aceasta este o reteta simpla si nu necesita multe ingredinete, dar rezultatul este unul spectaculos!

Sunt sigura ca acesti biscuiti pot infrumuseta orice masa festiva.

O sa va impartasesc reteta, ca sa vedeti cat de usor este sa faceti acesti bicuiti!


 

Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Intr-un vas mare punem toate ingredientele si amestecam foarte putin toata compozitia cu o lingura.
  2. Incepem sa amestecam aluatul cu mainile pana cand obtinem o bila. Framantam putin aluatul pentru a ne asigura ca toate ingredientele sunt bine incorporate. O sa ne murdarim pe maini, insa va asigur ca aceasta este cea mai eficienta metoda pentru a prepara acest aluat.
  3. Impartim bila in doua bucati egale din care formam doua bilute mai mici. O bila o punem deoparte, iar pe cealalta o punem masa de lucru, presaram pe ea foarte putina faina, si incepem sa o intindem cu suciorul pana cand grosimea aluatului este de aroximativ 5 milimetri. Cu ajutorul formelor de bicuiti, taiem stelute mai mari si mai mici.
  4. Stelutele mici le punem peste cele mari si presam usor pentru a nu le deforma. Din fiecare bila trebuie sa obtinem 14-15 stelute deja ansamblate. Procedeul de taiere si intindere al aluatului va trebui repetat de aproximativ 3-4 ori, pentru ca dupa fiecare taiere o sa mai ramanem cu resturi le aluat si vrem sa folosim din el cat mai mult.
  5. Punem stelutele pe tava tapetata cu hartie de copt si coacem biscuitii timp de 12-15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, sau pana cand devin aurii pe parte inferioara.
  6. Repetam toti pasii pentru cea de-a doua bila de aluat. La final trebuie sa avem aproximativ 30 de biscuiti, numarul lor poate varia in fuctie de marimea formelor folosite.
  7. Lasam biscuitii sa se raceasca complet pe un gratar. Va recomand sa ii pastrati intr-un vas cu inchidere ermetica pentru ca biscuitii sa isi pastreze textura si prospetimea.

* Daca nu gasiti faina cu agent de crestere se poate folosi si faina simpla fara gluten la care vom adauga 1/2 plic de praf de copt.

** Mixurile de faina fara gluten difera intre ele, unele chiar foarte mult, si pot absorbi diferite cantitati de apa, de aceea recomand sa incepeti cu 130ml de apa si sa mai adaugati cate o lingura pana cand se leaga aluatul. Dupa fiecare adaugare de apa framantam aluatul pentru a ne asigura ca nu iese prea moale.

*** Pentru un plus de aroma putem adauga coaja de portocala rasa foarte fin.


 

Pentru ca marimea biscuitilor poate fi foarte diferita, in functie de formele pentru care optam, am calculat valorile nutritionale pentru 100 de grame. 🙂

Valorile nutritionale pentru 100g de biscuiti cu vanilie
Valorile nutritionale pentru 100g de biscuiti cu vanilie

298 de calorii? Voi ati vazut, in comert, biscuiti cu valori nutritionale cel putin apropiate?

Aceste stelute au aproape de doua ori mai putine calorii decat brandurile din supermarketuri, nu contin grasimi hidrogenate, zahar si gluten, si sunt atat de frumoase incat iti este mila sa le mananci!

IMG_6986

 

 

Sper sa ii faceti si voi, si sa va dea aceeasi stare de bine pe care am avut-o si eu atunci cand i-am facut.

Cu drag,

T

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *