Prajitura Aero (fara zahar, fara grasimi agaudate, 100% sanatoasa)

In ultima perioada ma simt foarte inspirata, nu stiu daca vremea este de vina, dar țin sa profit la maxim de situație. #machinuietalentul

Nu stiu daca am mai menționat acest lucru, insa eu NU POT TRAI FARA DULCIURI! :)))
Iubesc ciocolata, prăjiturile, orice conține crema sau..nu mai continui, cred ca înțelegeți ce vreau sa zic. 🙂

Si totuși de aproape 3 ani eu nu mai consum zahar, ceea ce este o provocare pentru un devorator de dulciuri ca mine!

Am gasit soluții ingenioase si retete sănătoase, si astfel am reușit sa trec peste necesitatea de a include zaharul in alimentatia mea.

Astăzi va propun o reteta pe care eu o ador! Deși are anumiți pași care trebuie sa ii respectam cu strictete, reteta este una ușoară.

 

image1

Prajitura Aero își merita denumirea, având o consistentă ușoară si aerată. Dulce si putin sfaramicioasa este perfecta pentru micul dejun sau o gustare dintre mese.

Mmmmm 🙂

Partea ceaaaa mai buna este ca aceasta minune gastronomica are 6,6g de proteina din albus si ovaz per portie !!!

Sa începem!

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas perfect curat si uscat batem albușurile, cu ajutorul unui mixer, la viteza mare, cu bitartratul de potasiu, esența si sarea pana la consistenta de „soft peak”.
  2. Diminuam viteza de mixare si adaugăm colorantul si treptat eritritolul. NU oprim mixerul ci doar scădem viteza. Batem compozitia pana cand obținem „stiff peaks”. Consistentă trebuie sa fie ca a compozitiei de meringue.
  3. Intr-un vas separat amestecam faina de ovaz cu amidonul si guma de xanathan si turnam amestecul rezultat peste albușul bătut de ou.
    Cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de sus in jos, incorporam toate ingredientele uscate. Aceasta etapa poate dura ceva, dar in pricipiu vreo 50 de mișcări de sus in jos de spatula sunt necesare.
    ATENȚIE mare la aceasta etapa! Încercam sa incorporam fara a scoate prea mult aer din albus!
  4. Transferam compoziția intr-o forma de silicon cu diametrul de 28cm. Nivelam ușor suprafața cu ajutorul spatulei si băgam prajitura in cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 40-50 de minute, pana cand se formează o crusta aurie.
  5. Răcim prajitura in forma timp de 30 de minute dupa care o transferam pe grătar si o mai lăsam 15 minute.
  6. Tăiem prajitura in 8 felii siiii YUM! :))

 

* pentru a măsura cu exactitate cantitatea de albus, va recomand folosiea unui pahar gradat. O sa aveți nevoie de el in aproape orice reteta de prajitura.

** guma de xanathan este un agent de îngroșare. Eu l-am cumpărat de pe iherb.com insa exista si in Romania pe pastaiadevanilie.com sau aici.

*** bitartratul de potasiu este folosit pentru a stabiliza albușurile si il puteri găsi pe pastaiadevanilie.ro.

Faina de konjac, faina de ovaz, taratele de ovaz, amidonul din radacina de arrow, amidonul din porumb, eritritolul si aroma de banane le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


 

Valorile nutritionale pentru o portie de prajura Aero
Valorile nutritionale pentru o portie de prajura Aero

Aceast rasfat are doar 84 de calorii per felie!!! O surpriza placuta, nu-i asa? 🙂

Nu poate fi un început mai bun de zi decat unul care implica o cafea calda si o prajitura aerată si ușoară!

Eu asociez aceasta prajitura cu primul strat de zapada. ❄️

Cu drag,

T

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *