Cheesecake Proteic cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, low-fat, 100% sanatos)

De cate ori v-ati impiedicat de poze postate pe internet care afisau un cheesecake care arata ca o adevarata opera de arta? Nu stiu care va fi raspunsul vostru, insa eu vad zilnic poze care ma indeamna sa pun mana pe mixer.

Acum ceva timp am facut cheesecake-ul proteic cu vanilie, care si-a castigat un loc sigur in topul preferatelor mele. Pentru ca nu este frumos sa discriminam, am hotarat sa fac si varianta cu ciocolata, insa de data aceasta am adaugat o baza si o glazura fabuloasa. 😀

Aceasta reteta este perfecta pentru cei care nu sunt incantati de ideea de a consuma pudra proteica intr-un shake si pentru cei care au nevoie de un aport mai mare de proteine.

Desi baza pe care am facut-o este mai consistena si nu este la fel de sfaramicioasa ca cea facuta din biscuiti, sunt sigura ca o sa va placa, pentru ca este aromata si o sa contribuie la instalarea si mentinerea senzatiei de satietate.

Pentru prepararea acestui cheesecake am folosit 2 arome de whey de la MYPROTEIN (Natural Vanilla si Chocolate Brownie) si am adaugat putina pudra VitaFiber. Pentru indulcirea cheesecake-ului am folosit eritritolul cu stevia de la LCW, acesta fiind indulcitorul pe care il folosesc cel mai des in ultima perioada.


3-min4-min2.2-min


Untitled-4


Cheesecake Proteic cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, low-fat, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Cheesecake Proteic cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, low-fat, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Ingrediente
Baza
Compozitie Cheesecake
Glazura
Portii: portii
Unitati:
Etape
Baza
  1. Combinam whey-ul cu faina de ovaz, faina de orez, eritritolul cu stevia si pudra vitafiber.
  2. Adaugam oul, piureul de mar si vanilia macinata si mixam totul pana la omogenizare. Va recomand sa folositi la sfarsit o spatula din silicon pentru curatarea peretilor vasului si pentru a va asigura ca toate ingredientele au fost incorporate uniform.
  3. Turnati aluatul rezultat intr-o forma cu baza detasabila cu diametrul de 23cm tapetata cu hartie de copt. Eu am acoperit exclusiv baza, insa puteti tapeta si peretii pentru o eliberare mai usoara.
  4. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute sau pana cand acesta este ferm la atingere.
Compozitie Cheesecake
  1. Punem toate ingredientele intr-un vas si mixam totul pana cand obtinem o compozitie omogena. Ne oprim ocazional pentru a curata peretii vasului si continuam mixarea.
  2. Turnam crema de branza peste blatul precopt si o nivelam cu ajutorul spatulei. Lovim tava de cateva ori de blatul de lucru pentru a scoate excesul de aer din compozitie.
  3. Invelim o forma cu folie de aluminiu. Punem forma intr-o tava mai adanca si turnam apa fierbinte pana la aceasta ajunge la jumatatea formei.
  4. Coacem cheesecake-ul, in cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius, timp de o ora. Va recomand sa-l controlati periodic pentru a va asigura ca nu se arde.
  5. Punem cheesecake-ul deoparte si il lasam sa se raceasca complet.
  6. Trecem cu un cutit intre cheesecake si peretii formei pentru a ne asigura ca acesta nu va crapa atunci cand vom deschide forma.
  7. Deschidem forma si il transferam pe un platou de servire.
Glazura
  1. Combinam laptele praf cu cacaoa, whey-ul si eritritolul.
  2. Turnam laptele intr-o cana, adaugam unt de cacao si incalzim totul in cuptorul cu microunde pana cand untul de cacao s-a topit. Timpul de incalzire poate varia intre 30 si 60 de secunde. Daca nu vrei sa folositi cuptorul cu microunde, puteti incalzi amestecul intr-un ibric/craticioara.
  3. Turnam amestecul cald peste ingredientele uscate si mixam totul pana la obtinerea unei glazuri dense si omogene.
  4. Glazura se toarna peste cheesecake si se distribuie uniform. Va recomand sa folositi o spatula sau o racleta pentru acest pas.
  5. Punem cheesecake-ul in frigider pentru 20-30 de minute, dupa care acesta poate fi portionat si servit.
  6. Se pastreaza si frigider pana la consum. Daca vreti ca glazura sa fie moale, incalziti felia decheesecake timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde inainte de servire.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Whey-ul cu aroma de vanilie fara zahar, whey-ul cu aroma de ciocolata fara zahar si pudra Vitafiber le puteti comanda de pe www.myprotein.ro. In cazul pudrelor proteice, am optat pentru aromele Natural Vanilla si Chocolate Brownie.


Eritritolul cu steviafaina de ovaz, faina integrala de orez, laptele praf degresatpraful de copt si vanilia macinata le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


Reteta pentru prepararea piureului de mar o gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-161

O felie de cheesecake are 240kcal, 6.2g de grasimi, 17.4g de carbohidrati si 29.6g de proteine!


Folositi codul DNI10 pentru a obtine un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comanda plasata pe www.myprotein.ro. Acesta nu este un cod de comision.


Untitled-2

You may also like

2 comentarii

    1. Pudra proteica poate fi consumata de catre oricine, pentru ca este doar un supliment alimentar. Aceasta se consuma pentru a creste aportul de proteine din alimentatie, in cazul in care este nevoie. Pudra proteica nu va stimula cresterea musculara in lipsa efortului fizic, pentru ca nu este nimic altceva decat un supliment cu un continut ridicat de proteine. 🙂

      – T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *