Cheesecake cu banane

Cheesecake-ul este un desert minunat, cremos, ușor si plin de savoare. Originar din Grecia antica, a evoluat si a suferit schimbări, care au înnobilat acest desert.

Eu va prezint o reteta creată de mine, care ii va satisface si pe cei mai pretențioși dintre devoratorii de dulce 🙂

Timp de gatire: 35 de minute
Timp de coacere: 30-40 de minute
Timp total de preparare: 65-75 de minute
Numar de portii: 8

Este atat de aromat încât va fi aproape imposibil sa va limitați la o singura felie, iar partea extraordinara este ca nu trebuie!!!

Acest cheesecake este 100% sănătos: fara zahar, gluten si grasimi adăugate.

Aroma subtila de banane transforma acest desert in ceva cu totul spectaculos!

Banane..

Gata cu vorba si haideți sa trecem la treaba! 🙂


Ingrediente:

Crusta

Umplutura

  • 150g iaurt grecesc 0% grăsime
  • 350g branza de vaci degresata
  • 115g banane
  • 20g amidon din porumb
  • 1 ou mediu
  • 2 lingurițe extract de stevia
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurițe pudra de vanilie

Mod de preparare:

  1. In primul rând, preparam crusta.
    Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si guma de xanathan. Adaugăm laptele si framantam aluatul pana cand obținem o coca omogena.
  2. Cu ajutorul unui sucior întindem aluatul intr-un cerc de aproximativ 20cm.
    Intr-o forma cu fund detașabil de 20cm, tapetata de hârtie de copt, punem crusta, si uniformizam marginile cu ajutorul degetelor.
  3. Intr-un bol mare mixam branza, iaurtul, amidonul, oul, praful de copt, pudra de vanilie si extractul de stevia pana cand obținem o masa omogena. Adaugăm banana, tăiată in prealabil in bucăți de mărime medie, si incorporam banana cu ajutorul unei linguri. Nu amestecam foarte agresiv pentru a nu transforma bananele intr-un piure.
  4. Turnam compoziția obținută peste crusta si coacem cheesecake-ul, in cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand capată o culoare aurie.
    ATENȚIE, in funcție de cuptorul pe care il folosiți s-ar putea ca cheesecake-ul vostru sa aibă nevoie de mai mult timp de coacere, deci va recomand sa va orientați dupa culoare.

Lăsați-ma sa ghicesc, așteptați valorile nutriționale? :))

Pregătiți-va sa fiti uimiti, pentru ca acest desert este adevăratul prieten al siluetei noastre! 

Valorile nutritionale pentru o portie de cheesecake
Valorile nutritionale pentru o portie de cheesecake

 

Numai 127 de calorii per portie!!!!

Trebuie sa incercati acest cheesecake, pentru ca este atat de usor de facut si este delicios.

image1-2

 

Nici aspectul nu este tocmai rau, nu-i asa? 🙂

Cu drag,

T

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *