Biscuiti Dietetici cu Fibre (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

Desi am tot incercat sa fac aluat din diverse tipuri de faina, mereu a trebuit sa depun un efort considerabil pentru obtinerea unei mase legate. Cred ca putini sunt oamenii care nu au mancat niciodata dulciuri preparate cu faina alba, prin urmare avem tendita sa comparam dulciurile dietetice cu cele clasice cu care ne-am obisnuit. Am reusit ca fac de mai multe ori baze de biscuiti cu care se poate lucra, insa nu obtineam niciodata gradul de elasticitate pe care mi l-as fi dorit.

Mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati de la NoCarb Noodle, care a aparut recent pe piata, mi se pare extraordinar, pentru ca este singurul care se leaga, creste si se modeleaza usor si frumos. Imi place la nebunie si chiar cred ca este un produs revolutionar!

De data aceasta am hotarat sa fac niste biscuiti, pentru ca de fiecare data ma lovesc de problema luarii mancarii la pachet. Pentru ma nu mananc tampeniile pe care le gasim la orice colt si risc sa stau infometata cate 5 ore, imi iau mereu mancare la pachet. Acesti biscuiti sunt satiosi, gustosi, se pastreaza bine in geanta si sunt perfecti pentru o gustare! 😀


2-min


Untitled-4


Biscuiti Dietetici cu Fibre (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
280 g 10 minute
Timp de gatire
20 de minute
Portii Timp de preparare
280 g 10 minute
Timp de gatire
20 de minute
Biscuiti Dietetici cu Fibre (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
280 g 10 minute
Timp de gatire
20 de minute
Portii Timp de preparare
280 g 10 minute
Timp de gatire
20 de minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Intr-un bol, combinam faina de seminte de in cu mixul de fibre, eritritolul cu stevia, vanilia macinata si praful de copt. Adaugam ouale, albusul, piureul de mar si coaja rasa de portocala si le incorporam. Initial imi place sa folosesc spaluta, iar atunci cand simt ca incorporarea devine dificila o pun deoparte si incep sa framant aluatul cu mainile.
  2. Intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 0.3 cm. In cazul in care simtiti ca acesta de lipeste de sucior, puteti pune un strat de folie transparenta peste aluat si dupa sa continuati sa-l intindeti.
  3. Folosind un pahar sau o forma la alegere, decupati biscuitii. Aluatul ramas se framanta din nou si se intinde, pentru ca vrem sa folosim toata compozitia. Repetam procesul de intindere si decupare pana cand am epuizat tot aluatul. Eu am obtinut 13 biscuiti cu greutatea totala de 280g.
  4. Asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.
  5. Transferam biscutii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet sau ii mancam calzi.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de seminte de in, mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati si eritritolul cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.


Forma pentru decuparea biscuitilor o puteti gasi in magazinul Simona's Cook Shop din Baneasa Shopping City.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


republicabio.ro

NutritionLabel-151

Un biscuite are numai 34kcal, 1.2g de grasimi si 4.8g de fibre!


3.1-min

Untitled-2

 

You may also like

4 comentarii

  1. Buna, am cateva intrebari legate de biscuitii cu fibre fara zahar fara gluten etc. Care este costul la o portia pe care ai dat-o in reteta? Se pot congela biscuitii inainte de coacere? Ii pregatesc si ii congelez iar dupa o saptamana vreau sa-i pun la cuptor. Astept raspuns ms.

    1. Buna,
      Din pacate, eu nu calculez costul de productie in cazul tuturor preparatelor, lasand la o parte faptul ca acesta poate varia destul de mult in functie de marca si calitatea ingredientelor folosite. Nu am incercat niciodata sa prepar compozitia, sa o congelez si dupa o perioada sa coc biscuitii, insa o sa incerc si aceasta varianta. Cu parare de rau, momentan nu iti pot raspunde la intrebari, insa sper sa incerci retetele mele.

      Cu drag,
      -T

  2. Buna,

    Ce intelegi prin piure de mar? Pot sa il prepar singura trecand mere prin blender?

    Multumesc pentru retete! Sunt minunate si ma bucur enorm ca am dat de site-ul tau 🙂

    1. Buna Corina,

      Daca dai click pe ingredient (piure de mar fara zahar in cazul de fata), o sa se deschida direct pagina cu reteta pentru piureul de mar. Sigur, pasezi merele cu ajutorul unui blender, insa va trebui mai intai sa le coci (fie in cuptor, fie in cuptorul cu microunde) sau sa le faci la aburi.
      P.S. Acelasi lucru se aplica in cazul tuturor ingredientelor, dai click pe ele si vei fi trimisa pe site-ul de pe care le-am cumparat eu. 🙂

      Cu drag,
      -T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *