Gogosi Dietetice cu Branza (fara zahar, continut scazut de grasimi, Dukan, 100% sanatoase)

Cand spun gogosi, ma gandesc la ceva pufos si aromat cu glazura de ciocolata sau eritritol pudra.

Daca gogosile nu sunt pufoase, pentru mine acestea nu mai sunt gogosi. 😀


2-min

 


In copilarie eram foarte capricioasa la mancare, iar mama imi cumpara destul de des gogogi prajite cu zahar pudra, pentru ca imi placeau la nebunie si le mancam de fiecare data fara sa fac nazuri.

Am crescut, dar tot imi plac gogosile, insa am exclus optiunea de a le manca pe cele prajite in ulei. Acum imi prepar singura gogosile si, pentru ca suntem prieteni, vreau sa impartasesc aceasta reteta minunata cu voi! 😀


 

1-min


 

3-min


 

Vedeti cat de pufoase sunt?♥

Aceste gogosi sunt delicioase si, in acelasi timp, dietetice, pentru ca mancarea sanatoasa are gust!


Untitled-4


Gogosi Dietetice cu Branza (fara zahar, continut scazut de grasimi, Dukan, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
7 gogosi 5 minute
Timp de gatire
15-20 de minute
Portii Timp de preparare
7 gogosi 5 minute
Timp de gatire
15-20 de minute
Gogosi Dietetice cu Branza (fara zahar, continut scazut de grasimi, Dukan, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
7 gogosi 5 minute
Timp de gatire
15-20 de minute
Portii Timp de preparare
7 gogosi 5 minute
Timp de gatire
15-20 de minute
Ingrediente
Portii: gogosi
Unitati:
Etape
  1. Amestecam faina de ovaz/taratele de ovaz cu eritritolul, faina de konjac, praful de copt si vanilia macinata/pudra de vanilie.
  2. Adaugam branza de vaci, albusurile, oul si aroma de vanilie si mixam totul timp de 2-3 minute.
  3. Turnam uniform compozitia intr-o forma de gogosi. Eu am folosit o forma din silicon pentru 4 gogosi.
  4. Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand acestea au crescut si au capatat o nuanta aurie.
  5. Le lasam sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care le scoatem si le acoperim cu eritritol pudra. *Pentru a obtine eritritolul pudra, dam prin rasnita de cafea eritritolul cu stevia.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de ovaz, taratele de ovaz, eritritolul cu stevia, faina de konjac, aroma de vanilie, pudra de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-97

O gogoasa are numai 68kcal si 0.9g de grasimi!

Spre rusinea mea, in ziua in care le-am facut am mancat patru bucati consecutiv, insa paguba nu a fost mare, pentru ca aceste gogosi sunt 100% sanatoase!


* Aceste gogosi pot fi consumate incepand cu faza de atac in cadrul dietei Dukan, pentru ca nu contin alimente tolerate.


 

Untitled-2

You may also like

13 comentarii

  1. Draga Tatiana, de doua zile am descoperit acest site, si tot de doua zile stau pe el! NON-STOP! Este un cadou fantastic pe care ni-l faci noua, gurmandelor, si un ajutor nesperat in realizarea deserturilor delicioase si cu timp de gatire rapid (nici nu mai vorbesc de faptul ca sunt 100% sanatoase si dietetice! Un vis!)
    Eu sunt o dependenta de dulciuri, insa ma aflu in faza a doua a dietei Dukan, ceea ce inseamna (sau ceea ce mi se parea mie ca inseamna) „bye, bye sweets”! Si, cand totul parea pierdut, mi-a iesit blogul tau in cale! Iti urez sa mai gatesti inca 100 de retete de acum inainte si sa te bucuri de noi, urmaritoarele tale fidele 🙂

    1. Draga Raluca, iti multumesc din suflet pentru toate cuvintele minunate pe mi le-ai adresat! Nu stii cat de fericita sunt atunci cand imi lasati comentarii si vad ca retetele mele va sunt de folos. Sper sa va surprind in continuare cu retete speciale, dietetice si sanatoase!
      P.S. Daca tii dieta Dukan, va trebui sa inlocuiesti faina de ovaz cu echivalentul specificat in tarate, insa cred ca stii deja acest lucru. :*

      Cu mare drag,
      -T

  2. Buna, Tatiana:

    Deci sunt pregatita sa fac aceste gogosi, dar am 2 intrebari si sper sa ma poti ajuta:
    1. Nu am proteina Whey, pot sa folosesc proteina vegetala de mazare verde si orez? Se comporta oare la fel ca si proteina pe care o folosesti tu?
    2. cu ce as putea inlocui faina de Konjac? Ar merge la fel cu faina de tapioca sau yuca (cred in romana ii zice manioc, dar nu sunt sigura.

    Merci mult si felicitari pt pagina. Este minunata :*

    1. Draga Dana,

      O sa iti raspund cu cel mai mare drag la cele doua intrebari.
      1. In aceasta reteta nu am folosit whey, insa proteina din zer poate fi inlocuita atunci cand este cazul. Poti folosi proteina din orez, cu aroma de ciocolata sau vanilie, sau lapte praf degresat + cacao/vanilie. Brandul pe care ti-l recomand in cazul proteinei de orez este Sun Warrior.
      2. Cel mai simplu este sa inlocuiesti faina de konjac cu 15-20g de amidon din porumb sau amidon din radacina de arrow. Tapioca este un produs obtinut prin prelucrarea plantei manioc, prin urmare cele doua sunt oarecum echivalente. Poti inlocui o lingurita de faina de konjac cu 25g de faina de tapioca, insa nu stiu daca rezultatul o sa fie identic. Daca poti sa faci rost de faina de konjac iti recomand sa o faci, pentru ca este foarte versatila si o sa te ajute mult la prepararea dulciurilor dietetice.
      Iti multumesc din suflet si spor la gatit!

      Cu drag,
      -T❤️

  3. Buna ,Tatiana!
    Cu ce as putea inlocui acea forma pentru gogosi ..as vrea sa prepar reteta azi si am niste forme de briose ,crezi ca daca as folosi aceste forme ar iesi(ma gandesc ca ar iesi niste mini briose:)) ?sau e ai bn sa astept pana vine comanda cu formele de gogosi?:)

    1. Buna Gabriela,

      Sunt sigura ca ar iesi chiar daca le-ai prepara intr-o alta forma, insa merita sa astepti pana cand iti ajunge forma. Ideea este ca atunci cand le vei coace in forma specifica, suprafata cavitatilor va fi mai extinsa si vei avea mai multa crusta. In plus, cred ca este si impactul vizual si senzatia ca mananci gogosi veritabile. ?

      Cu drag,
      -T ❤️

  4. Toate celelalte retete ale tale care le-am incercat insa au iesit. Am incercat tortul cu crema de iaurt si mar, cheesecake ul cu banane, fudge ul cu cocos. Foarte bune. Multumim! Te pup.

Lasă un răspuns la Gabriela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *