Inghetata Dietetica cu Pepene Galben (fara zahar, fara frisca, 100% sanatoasa)

Cred ca ar fi trebuit sa scriu in bara de titlu „mousse de inghetata”, insa nu am vrut sa va duc in eroare. De ce i-as fi pus o astfel de denumire? Pentru ca este cea mai aerata si mai usoara inghetata pe care am mancat-o vreodata!


1-min


4-min


Cu sau fara topping, va asigur ca inghetata mea cu pepene galben o sa va suprinda cu cremozitatea, aroma si gustul ei. ♥


3-min


Prima data cand mi-a venit ideea sa fac inghetata dietetica cu pepene galben eram sceptica, pentru ca daca adaugam iaurt, as fi obtinut o inghetata mai putin aromata, iar daca nu-i adaugam nimic in afara de indulcitor, riscam sa obtin un sorbet nereusit sau gheata cu aroma de pepene.

Pentru ca pepenele galben deja contine foarte multa apa, am hotarat sa adaug lapte praf degresat in loc de iaurt si faina de konjac pentru a preveni cristalizarea.

Rezultatul a fost peste asteptarile mele, iar prietenul meu se uita speriat la mine cum zambesc cu gura pana la urechi uitandu-ma la un bol de inghetata. 😀

In cazul in care va deranjeaza mirosul de faina de konjac si nu va incanta ideea de-a o folosi in inghetata, va asigur ca nu o s-o simtiti absolut deloc, in schimb veti obtine o inghetata fooooarte cremoasa!


5-min


6-min


Vedeti acele bulele de aer minuscule? Daca raspunsul este afirmativ, atunci cu siguranta imi intelegeti entuziasmul! 😀


Untitled-4


 

Inghetata Dietetica cu Pepene Galben (fara zahar, fara frisca, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Inghetata Dietetica cu Pepene Galben (fara zahar, fara frisca, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Cu ajutorul blenderului, pasam miezul de pepene pana cand obtinem un piure fin.
  2. Adaugam laptele praf degresat, eritritolul cu stevia si faina de konjac si mixam totul timp de 2 minute.
  3. In cazul in care compozitia rezultata nu este rece, va recomand sa o puneti in frigider pentru cateva ore.
  4. Scoatem din congelator bolul pentru aparatul de inghetatata si recipientul cu compozitia. Asezam bolul in aparat, fixam atasamentul pentru mixare, pornim aparatul de inghetata si turnam incet compozitia. Este foarte important ca masina de inghetata sa fie pornita in timpul turnarii pentru a preveni blocarea atasamentului.
  5. Timpul de asteptare este de aproximativ 25-35 de minute, insa il puteti ajusta in functie de consistenta pe care o doriti. Se pastreaza in congelator intr-un vas cu inchidere ermetica. Va recomand sa scoateti inghetata din congelator cu 30 de minute inainte de servire.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, laptele praf degresat, faina de konjac si aroma de pepene galben le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-118

O portie de 250g are doar 114kcal si 0.1g de grasimi!


In cadrul dietei Dukan, aceasta inghetata poate fi consumata incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.


Untitled-2

You may also like

4 comentarii

  1. Hello, again 🙂

    Este minunata propunerea ta de desert! Ma bucur ca m-am abonat, pentru ca altfel as fi ratat niste retete delicioase!

    Inca nu am pregatit acest ”mousse” de pepene din simplul motiv ca… nu am aparat de inghetata 🙁 Ai putea sa-mi spui in ce consta aparatul respectiv? Sau daca putem face inghetata fara acel aparat?

    Multunesc mult,
    Raluca

    1. Buna Raluca!

      Ma bucur foarte tare ca inghetata mea ti-a atras atentia si imi pare rau ca nu ai apucat s-o prepari. 🙁
      Aparatul pentru inghetata are o cuva pe care o tii in congelator 12-24 de ore. In momentul in care torni compozitia, lichidul foarte rece din interiorul cuvei raceste compozitia, iar atasamentul de la aparat o amesteca continuu. Folosind aparatul, cristalizarea inghetatei este mai putin probabila, iar rezultatul este mai reusit. Uite un exemplu de aparat aici: http://www.emag.ro.

      Poti prepara inghetata fara aparat, insa va trebui sa o mixezi o data la 30 de minute, pana cand obtii consistenta dorita. Torni compozitia intr-un vas, o pui in congelator, o scoti o data la 30 de minute pentru mixare si o pui inapoi, repetand pasii pana cand esti multimita de rezultat.
      In cazul in care mai ai intrebari, nu ezita sa mi le adresezi!

      Cu mare drag,
      -T ❤️

  2. Tatiana, arata minunat. Sfarsitul acesta de saptamana trebuie neaparat sa o fac pt ca pepenii galbeni aici in Spania sunt extrem de dulci in perioada aceasta, asa ca trebuie sa profit. 🙂 Vroiam sa te intreb daca ai putea pune o reteta cu prajitura cu crema, ceva genul Amandina (nu cer eu mai nimic) sau alta prajitura insiropata. Este ziua de nastere saptamana viitoare si ma tot invart de o prajitura „ca la mama” dar cand vand cantitatile de unt si de zahar mi se cam taie cheful. Oricum, orice sugestie va fi bine venita. Te pup si astept cu drag toate retetele tale 🙂

    1. Dana, nu stii cat de fericita sunt atunci cand oamenii apreciaza ceea ce fac si imi cer sfaturi. Ma simt magulita si mereu incerc sa vin in intampinare cu ceva. Promit ca o sa incerc sa fac o prajitura insiropata dietetica, sanatoasa si foarte gustoasa in cel mai scurt timp posibil. Ma bucur foarte tare ca vrei sa prepari aceasta inghetata si abia astept sa aflu ce parere ai! 🙂

      Cu mare drag,
      -T ❤️

Lasă un răspuns la Raluca Ioana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *