Cheesecake cu Mandarine (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Mie imi plac cheesecake-urile in orice tip de combinatie, pentru ca au o textura si o prospetime deosebita.

Tinand cont ca afara era un gri perpetuu, am simtit nevoia unei pete de culoare.

4

 

Acest cheesecake este ca o raza de soare in mijlocul iernii. <3

Usor, aromat, gustos si foarte sanatos, a fost exact ceea ce-mi doream.

In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.

3

Este atat de cremos si prafumat, si da, este foarte sanatos!

 

Cheesecake cu Mandarine (fara zahar, fara grasimi, fara gluten)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de asteptare
5 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de asteptare
5 ore
Cheesecake cu Mandarine (fara zahar, fara grasimi, fara gluten)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de asteptare
5 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de asteptare
5 ore
Ingrediente
Compozitie
Blat
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
Compozitie
  1. Punem cele 10 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Punem celelalte ingrediente intr-un bol mare si le mixam timp de 2 minute.
  2. Aruncam apa si topim foile de gelatina in cuptorul cu microunde. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 4-5 secunde.
  3. Punem cateva linguri de compozitie in gelatina pentru a-i scadea temperatura si amestecam. Pornim mixerul la o viteza mica si incorporam gelatina.
Blat
  1. Amestecam fulgii de ovaz cu indulcitorul si 3 linguri din compozitia preparata anterior. Ar trebui sa obtinem un aluat mai dens si compact.
  2. Luam bila de aluat, o asezam intr-o forma cu fund detasabil cu diametru de 23cm si presam cu mainile pentru a acoperi toata suprafata formei.
  3. Turnam compozitia peste blat, miscam putin forma pentru o distribuire mai uniforma si bagam cheesecake-ul in frigider.
Decor
  1. Punem la inmuiat, in apa rece, cele 6 foi de gelatina. Curatam bine mandarinele si pastram aproximativ 200g. Cand foile de gelatina au devenit moi si maleabile, le topim in cuptorul cu microunde.
  2. Turnam apa si indulcitorul in gelatina topita, si amestecam totul foarte bine.
  3. Scoatem cheesecake-ul din frigider, asezam feliile de mandarine si turnam gelatina.
  4. Punem cheesecake-ul in frigider si il lasam sa se intareasca timp de 4-5 ore.
  5. Trecem cu un cutit pe langa partile laterale ale cheesecake-ului pentru o eliberare mai usoara si deschidem forma. Il taiem in 8 felii, cat se poate de egale, si il servim cu placere.
Notitele retetei

Eritritolul, indulcitorul lichid cu stevia, taratele de ovaz, fulgii de ovaz si aroma de portocale le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale pentru 1 felie de Cheesecake cu Mandarine
Valorile nutritionale pentru 1 felie de Cheesecake cu Mandarine
  • 1g de grasimi
  • 12g de carbohidrati
  • 13g de proteine

Numai 102kcal per portie, mai bine de atat nu se poate!

Cheesecake-ul meu in timp ce era in frigider :)
Cheesecake-ul meu in timp ce era in frigider 🙂

 

 


Untitled-2

 

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *