Chec Pufos cu Caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

In copilarie, unul dintre deserturile mele preferate era un chec pufos cu caise, iar mama, ca orice parinte iubitor, mi-l cumpara regulat. Era atat de gustos, insa plin de grasimi nesanatoase si calorii goale.

Cred ca am fost putin nostalgica in ultimul timp, pentru ca am hotarat sa recreez acest desert si sa-l fac mai sanatos, mult mai sanatos. 🙂

1

 

Credeti-ma pe cuvant, acest chec este incredibil!!!

Este atat de pufos si aromat, si dulce, si…cred ca ma credeti nebuna, insa sunt atat de entuziasmata de rezultat incat nu mai gasesc adjective pentru a descrie acest desert minunat.

Este genial.♥

 

Chec Pufos cu Caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Chec Pufos cu Caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si praful de copt.
  2. Adaugam toate celelalte ingrediente cu exceptia caiselor deshidratate. Mixam totul timp de 2-3 minute.
  3. Taiem caisele cuburi si le adaugam la compozitia obtinuta anterior. Incorporam caisele cu ajutorul unei linguri.
  4. Turnam totul intr-o forma de chec din silicon, presaram fulgii de ovaz si coacem checul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Pentru a va asigura ca este copt, puteti face testul scobitorii. Dimensiunile formei mele sunt 27x10x6, insa puteti folosi orice forma de chec din silicon.
  5. Dupa ce scoatem checul din cuptor,il intorcem pe o parte si il racim in forma timp de 15 minute, astfel checul va ramane pufos si isi va pastra forma. Dupa expirarea celor 15 minute il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Notitele retetei

Eritritolul, indulcitorul lichid cu stevia si aroma de piersica le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro

Eu mi-am achizitionat forma de chec din silicon de aici si cred ca este un pret corect, si accesibil.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale pentru 100g de Chec Pufos cu Caise
Valorile nutritionale pentru 100g de Chec Pufos cu Caise

 

Doar 177 de calorii in 100g de chec! Visez? Din fericiere nu, pentru ca aceste valori nutritionale sunt cat se poate de reale. 🙂

 

4

Le sugerez celor care au intoleranta la gluten sa aleaga cu grija faina si fulgii de ovaz, pentru ca unele produse pot contine urme de gluten. Unii cercetatori sustin ca ovazul in sine nu contine gluten, dar provine din fabrici unde se procesează şi alte tipuri de cereale, deci sunt şanse mari să fie „contaminat”. Altii sustin ca ovazul contine suficient gluten pentru a provoca o reactie alergica.

Studiile sunt mixte, insa cert este ca exista producatori de faina si fulgi de ovaz fara gluten. Voi ce parare aveti?

P.S. Trebuie sa incercati acest chec, pentru ca este #preabun.

Cu drag,

T

 In copilarie, unul dintre deserturile mele preferate era un chec pufos cu caise, iar mama, ca orice parinte iubitor, mi-l cumpara regulat. Era atat de gustos, insa plin de grasimi nesanatoase si calorii goale.

Cred ca am fost putin nostalgica in ultimul timp, pentru ca am hotarat sa recreez acest desert si sa-l fac mai sanatos, mult mai sanatos. 🙂

1

 

Credeti-ma pe cuvant, acest chec este incredibil!!!

Este atat de pufos si aromat, si dulce, si…cred ca ma credeti nebuna, insa sunt atat de entuziasmata de rezultat incat nu mai gasesc adjective pentru a descrie acest desert minunat.

Este genial.♥

 

Chec Pufos cu Caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Chec Pufos cu Caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
790 g 10 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si praful de copt.
  2. Adaugam toate celelalte ingrediente cu exceptia caiselor deshidratate. Mixam totul timp de 2-3 minute.
  3. Taiem caisele cuburi si le adaugam la compozitia obtinuta anterior. Incorporam caisele cu ajutorul unei linguri.
  4. Turnam totul intr-o forma de chec din silicon, presaram fulgii de ovaz si coacem checul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Pentru a va asigura ca este copt, puteti face testul scobitorii. Dimensiunile formei mele sunt 27x10x6, insa puteti folosi orice forma de chec din silicon.
  5. Dupa ce scoatem checul din cuptor,il intorcem pe o parte si il racim in forma timp de 15 minute, astfel checul va ramane pufos si isi va pastra forma. Dupa expirarea celor 15 minute il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Notitele retetei

Eritritolul, indulcitorul lichid cu stevia si aroma de piersica le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro

Eu mi-am achizitionat forma de chec din silicon de aici si cred ca este un pret corect, si accesibil.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale pentru 100g de Chec Pufos cu Caise
Valorile nutritionale pentru 100g de Chec Pufos cu Caise

 

Doar 177 de calorii in 100g de chec! Visez? Din fericiere nu, pentru ca aceste valori nutritionale sunt cat se poate de reale. 🙂

 

4

Le sugerez celor care au intoleranta la gluten sa aleaga cu grija faina si fulgii de ovaz, pentru ca unele produse pot contine urme de gluten. Unii cercetatori sustin ca ovazul in sine nu contine gluten, dar provine din fabrici unde se procesează şi alte tipuri de cereale, deci sunt şanse mari să fie „contaminat”. Altii sustin ca ovazul contine suficient gluten pentru a provoca o reactie alergica.

Studiile sunt mixte, insa cert este ca exista producatori de faina si fulgi de ovaz fara gluten. Voi ce parare aveti?

P.S. Trebuie sa incercati acest chec, pentru ca este #preabun.

Cu drag,

T

 

You may also like

5 comentarii

  1. Am facut si eu, cu urmatoarele modificari: nu am pus eritritol, nici alt indulcitor si in loc de branza quark am folosit smantana de orez. La gust nu e rau, insa e umed si lipicios :(.

    1. Buna Alexa! Adevarul este ca acest chec este usor umed, insa pe mine nu m-a deranjat deloc acest lucru si nici textura. Daca ai fi folosit un indulcitor cu singuranta ar fi iesit si mai bun si probabil nu ar fi fost nici atat de lipicios. Incearca sa ajustezi si timpul de coacere in functie de cuptorul tau.

      Cu drag,
      -T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *