Inghetata cu Banane (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)

Prepararea acestei inghetate a fost planificata demult, insa a tot fost amanata din cauza lipsei de timp. Desi unii o sa para surprinsi, intretinerea unui blog necesita timp, rabdare, daruire si pasiune, iar timpul este, cu siguranta, cel care imi pune piedici de cele mai multe ori.

Pentru ca incerc sa creez continut de calitate, prefer sa public exclusiv retete si articole care ma reprezinta si sa evit publicarea pieselor „de umplutura”. Trebuie sa recunosc, uneori timpul nu are nici o vina, intrucat reteta intarzie sa apa din cauza preparatului care este in gunoi. Da, ai citit bine, unele dulciuri ajung in gunoi, pentru ca imaginatia mea depaseste orice limita, iar eu nu o tine in frau. 😀

Din fericire, aceasta inghetata a fost un succes, iar partea cea mai buna este ca se prepara extrem de usor!


 

4-min


 

7-min


Untitled-1


 

Exista versiuni vegane de inghetata cu banane, fara lactate, insa eu prefer inghetatele preparate cu iaurt, pentru ca, dupa parerea mea, o inghetata fara lactate este deja sorbet.

Desi nu contine frisca sau mascrapone, aceasta inghetata este foarte cremoasa si are un gust…de as mai manca una. 😀

Ceea ce mie personal imi place cel mai mult la acest desert este textura. Bucatile crocante de banane deshidratate sunt pur si simplu „aahhh”, insa nu uitati sa rugumati. #justsaying


 

5-min


 

6-min


Inghetata cu Banane (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Inghetata cu Banane (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
25-30 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Cu ajutorul unui blender, transformam bananele intr-un piure fin.
  2. Adaugam sucul de lamaie, eritritolul cu stevia, iaurtul grecesc si aroma de banane si mixam totul timp de 2 minute sau pana cand eritritolul s-a dizolvat complet.
  3. In cazul in care compozitia rezultata nu este rece, va recomand sa o puneti in frigider pentru cateva ore.
  4. Scoatem din congelator bolul pentru aparatul de inghetatata si recipientul cu compozitia. Asezam bolul in aparat, fixam atasamentul pentru mixare, pornim aparatul de inghetata si turnam incet compozitia. Este foarte important ca masina de inghetata sa fie pornita in timpul turnarii pentru a preveni blocarea atasamentului.
  5. Atunci cand inghetata s-a intarit considerabil, adaugam bananele deshidratate si lasam aparatul de inghetata sa le incorporeze.
  6. Timpul de asteptare este de aproximativ 25-35 de minute, insa il puteti ajusta in functie de consistenta pe care o doriti. Se pastreaza in congelator intr-un vas cu inchidere ermetica. Va recomand sa scoateti inghetata din congelator cu 30 de minute inainte de servire.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, aroma de banane le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Bananele deshidratate le gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-115

 

O portie de 430g are numai 309kcal, 1g de grasimi si 21.9g de proteine!


Untitled-2

 

You may also like

3 comentarii

  1. Retetele tale sunt perfecte, iar continutul cu siguranta, calitativ. Pentru ca asta conteaza, in fond. Pana si pozele reusite pe care le faci arata ca munca pe care o depui necesita daruire si timp. Eu iti apreciez retetele, curajul de a incerca sa iesi din tipar si a ne aduce in fata niste retete sanatoase, care nu se gasesc oriunde. Pentru ca, sa fim seriosi, la o prima cautare pe google a oricarei retete de dulciuri ne apar doar cele clasice, cu faina alba si zahar. Pana sa dau de blogul acesta, prea putine mi se pareau alternativele la retetele clasice, pentru ca pur si simplu nu gaseam si nu-mi venea in cap cum sa inlocuiesc ingredientele. De aceea, pe cuvant- trebuie sa te simti mandra ca reusesti sa ne aduci in fata niste retete minunate si aspectuoase, dar nu in ultimul rand, sanatoase.
    Tot respectul pentru munca rezultata si efortul depus pentru acest blog!

    1. Alina, iti sunt extrem de recunoscatoare pentru sustinere si pentru toate cuvintele frumoase pe care mi le adresezi!<3
      Crede-ma, nu stii cat de mult apreciez fiecare comentariu. Sper din tot sufletul ca, in timp, Dulciurile Nu Ingrasa o sa devina o comunitate in care oamenii o sa gaseasca ajutor, sprijin, inspiratie si motivatie!

      Cu mare drag,
      -T :*

  2. O adevarata placere si relaxare pentru creier cand se informeaza din asemenea surse in care informatia este bine structurata, prezentata pas cu pas. Sunt fan al desertelor fara zahar si asa am ajuns si pe blogul tau. Trecand de la o pagina la alta am ramas placut surprins si o sa revin pentru noi informatii. Faci o treaba delicioasa, ca si reteta de fata! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *