Piure de dovleac

Dovleacul este un aliment deosebit, intrucat poate fi folosit atat la deserturi cat si pe post de garnitura pentru feluri principale. El are proprietatea de a trata si preveni afectiuni precum constipatia, sterilitatea la femei si obezitatea, fiind recomandat de medicii nutrutionisti.

Multi oameni evita dovleacul, insa eu nu fac partea din acea categorie. Imi place dovleacul fie copt, fiert sau gatit la aburi, insa cel mai des il folosesc sub forma unui piure.

 

IMG_7022

In cheesecake-uri, prajituri sau deserturi, da o nota de prospetime si savoare.

Pentru piureul de dovleac ne trebuie doar 3 ingrediente:

  • Dovleac( cantitea poate fi ajustata in fuctie de cat de mult piure doriti sa obtineti)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • optional 1-2 lingurite de extract de stevia( in fuctie de cantintatea de dovleac)

Mod de preparare:

  1. Spalam foarte bine dovleacul, il stergem cu prosop, il taiem in jumatate si il curatam de seminte. Jumatatile de dovleac le taiem in cuburi de aproximativ 2 cm. Aveti nevoie de un cutit destul de bun, pentru ca coaja de dovleac de taie destul de greu. Motivul pentru care eu pastrez coaja este foarte simplu: in coaja se afla substante nutritive pe care este pacat sa le aruncam la cosul de gunoi.
  2. Punem cuburile intr-un vas de sticla( sau alt vas restent la cuptorul cu microunde), acoperim vasul cu folie alimentara si coacem dovleacul timp de 15 minute, la temperatura maxima, in cuptorul cu microunde.
  3. Scoatem bolul si eliminam folia, si cu ajutorul unui belender pasam dovleacul pana la consistenta unui piure fin. Adaugam scortisoara si extractul de stevia, amestecam totul cu o lingura si piureul este gata.
NutritionLabel-11
Valorile nutritionale pentru piureul de dovleac

Este atat de gustos si hranitor, incat este pacat sa nu il incercati macar o data!

cand-se-introduce-dovleacul-la-bebelusi

 

Cu drag,

T

You may also like

2 comentarii

    1. Mie imi place sa il tai cuburi, sa-l pun in tava tapetata cu hartie de copt, si sa-l acopar cu folie de aluminiu. Se coace mai repede asa si ii pot folosi si coaja, pentru ca devine moale. Unii oameni ii taie pe jumatate dovleacul, scot semintele si pulpa, il coc si ulterior folosesc doar miezul. Aici o sa gasesti un filmulet cu a doua metoda.

Lasă un răspuns la Tatiana Bobeica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *