Tort cu Crema de Ciocolata si Arahide

Am avut o perioada destul de incarcata, asta fiind motivul pentru lipsa unui nou articol. Dar am revenit, doar nu credeati ca o sa ma las prea mult asteptata, nu-i asa? :))) Si ca sa nu fiti suparati pe mine, am zis sa va indulcesc un pic cu un tort uimitor!!! Faceti cunostinta cu tortul meu ultra mega delicios cu crema de ciocolata si arahide. TA-DA!!! :))

Timp de gatire: 30 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregatire: 60 de minute
Numar de portii: 8

Nu-i asa ca arata minunat? <3

Blatul pufos si crema atat de densa si bogata provoaca dependenta, si vorbesc cat se poate de serios. Pe langa faptul ca am „curatat” castronul in care am facut crema atat de bine, incat nici nu eram sigura daca mai este nevoie sa il spal.

Am mai devorat 2 felii dupa. 🙂

Nu ma judecati, o sa faceti si voi la fel! Este pur si simplu prea bun!

Partea cea mai buna vine acum: acest tort este 100% sanatos, fara zahar, faina alba, unt, ulei, margarina si alte indregiente specifice torturilor!!! Cat de tare poate fi asta? Un tort delicos, care nu ingarasa, ba din contra ne face bine. 🙂 Suna ireal, dar va asigur eu ca asa este! Cred ca vreti sa va spun reteta odata si ca sa nu spuneti ca sunt rea, nu va mai tin in suspas. 🙂


Indregiente: Blat

Crema


Mod de preparare:

  1. Intr-un vas mare punem piureul de dovleac, albusul de ou, laptele de cocos, otetul, eritrirolul,sarea, esentele si extractul de stevia, si mixam toate ingredintele timp de 2 minute.
  2. Intr-un vas mic punem faina de sorg, faina de orez, praful de copt, amidonul si scortisoara si le amestecam pana la omogenizare.
  3. Punem ingredientele uscate peste cele umede si, initial la viteza mica treptant marind-o, mixam toata compotizia pentru inca 2 minute.
  4. Turnam aluatul obtinut in doua forme cu diametrul de 20cm, incercand sa impartim aluatul cat mai uniform, si il coacem timp de aproximativ 30 de minute, sau pana cand aluatul isi revine la forma initiala atunci cand il apasam usor.
  5. Racim blaturile timp de 10 minute in forme, dupa care le transferam pe un gratar si le racim complet.
  6. Pentru crema mixam toate ingredientele pana la omogenizare.
  7. Dupa ce blaturile noastre s-au racit, asamblam tortul si in lasam la fridiger pentru 30 de minute, dupa care il taiem in 8 bucati, cat se poate de egale, si il servim.

Mmmmm…chiar trebuie sa gustati acest tort, credeti-ma pe cuvant, este genial!!! <3

image2-1

Acum haideti sa vedem valorile nutritionale. Daca pana acum nu erati 100% convinsi ca vreti sa faceti acest tort, acum o sa vreti cu siguranta. :))

Valorile nutritionale pentru o felie de tort
Valorile nutritionale pentru o felie de tort

Va vine sa credeti? Daca nu as fi facut eu acest tort, as fi spus ca nu poate exista un desert care sa fie atat gustos dar care sa aiba proprietatile nutrititive ale unui aliment hranitor si sanatos!!! Acum nu trebuie sa faceti nici un compromis in ceea ce priveste sarbatorile, pentru ca acum puteti face acest tort. Cat de frumos ar fi Craciunul daca am avea un tort intreg numai pentru noi, nu-i asa? <3

Cu drag,

T

You may also like

6 comentarii

  1. Se simte gustul de piure de dovleac? Ma numar printre acele persoane care nu pot manca dovleac, insa tortul tau arata minunat!

    1. Alina, sa stii ca nu o sa simti deloc prezenta piureului de dovleac in acest tort. Este foarte gustos, mai ales daca alegi sa folosesti eritritolul pentru indulcirea cremei. Iti multumesc si sper sa-l incerci!

      Cu drag,
      -T❤️

  2. Multumesc pentru raspuns! O sa incerc mai multe retete ale tale, sper ca in curand. Iti admir creativitatea in bucatarie, cu atat mai mult cu cat retetele sanatoase mi se par mai dificil de creat. Am avut un an super incarcat, mi-am dat licenta si am sesizat ca am devenit foarte pufoasa in decursul acestui ultim an de facultate. Am tendinta de a oscila in greutate, si incerc sa mai dau cateva kilograme jos si sa raman la o greutate constanta. De aceea, crede-ma, ma uit pe site ul tau de o saptamana si sunt atat de incantata de tot ce gasesc! Iti multumesc pentru ca ne impartasesti si noua retetele!
    Apropo de torturi, sunt topita atat dupa cele ciocolatoase, cat si dupa diplomat. Dar n am nicio idee de diplomat sanatos. Creativitatea mea in bucatarie e la pamant :))
    Te pup cu drag.

    1. Alina, si eu iti multumesc pentru interes si sustinere! Si pe mine ma asteapta sustinerea lucrarii de licenta si scrierea acesteia, insa nu sunt sigura daca voi fi la fel de creativa in realizarea unei lucrari cu caracter economic. 😀

      Lucrez la un proiect nou care cred ca se va materializa in toamna, de aceea am foarte putin timp liber si postez mai putine retete decat mi-as fi dorit. Cu prima ocazie o sa incerc sa fac o reteta de tort cu multa ciocolata si o reteta de diplomat sanatos. Iti multumesc pentru faptul ca imi urmaresti activitatea, iar comentariile tale imi fac ziua mai frumoasa!

      Cu mare drag,
      -T❤️

      1. O sa fii inspirata, la cate retete sanatoase si nutritive faci, creierul o sa-ti multumeasca :). Eu in perioada redactarii lucrarii de licenta am mancat tot felul de lucruri nesanatoase, de la dulciuri la chipsuri, paine multa. Acum imi pare rau, pentru ca am acumulat fara sa constientizez destule kilograme, si sunt micuta de statura, n-am nici 1, 60.
        Mult succes in noul an universitar si sa te tii pe pozitii, sa ramai la mancarea sanatoasa, sa nu faci ca mine :).
        Te pup.

        1. Iti multumesc, sper sa fac fata si sa pot gestiona eficient timpul! :*
          Sunt sigura ca o sa revii la greutatea initiala si iti doresc mult succes in acest sens.:-)

          Cu drag,
          -T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *