Exista mancaruri de care nu te poti satura, pentru ca sunt prea bune. Aceste briose fac parte din aceasta categorie cu siguranta, pentru ca sunt GENIALE!
Vreti sa vedeti cum sunt inauntru, nu-i asa? 🙂
Sunt mega aromate, moi, pline de gust, savuroase si par a fi gatite cu tone de unt si zahar, dar nu sunt!
Fara sa exagerez, pot sa spun ca aceasta briosa este mult mai gustoasa decat ceea ce gasiti in comert. Briosele mele cu visine si faina de migdale nu contin zahar, unt, ulei, gluten sau miere, fiind perfecte pentru un regim alimentar echilibrat.
Am folosit faina de cocos si faina de migdale, pentru ca acestea contin grasimi sanatoase, ele fiind necesare pentru o buna functionare a creierului si a intregului organism.
Credeti-ma, o sa va indragostiti de ele de la prima imbucatura, pentru ca sunt… mmmmm… a trebuit sa gust inca o data, sa ma asigur ca sunt fabuloase!!!
- 50 g faina de migdale
- 50 g faina de cocos
- 50 g faina integrala de orez
- 50 g eritritol cu stevia
- 15 g amidon din porumb
- 1 plic praf de copt
- 250 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
- 3 bucati albusuri
- 100 g quark 0.2%
- 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia
- 1 lingurita aroma de visine
- 140 g visine (eu am folosit congelate)
- Decongelam visinile daca este cazul, le spalam bine, le scoatem samburii si le punem deoparte.
- Amestecam toate tipurile de faina cu amidonul, eritritolul si praful de copt.
- Turnam restul ingredientelor, cu exceptia visinilor, in bol si mixam totul timp de 2 minute. Punem cate doua linguri pline de compozitie in fiecare forma. Eu am folosit forme din aluminiu, insa puteti folosi, cu acelasi succes, forme din silicon.
- Punem un numar egal de visine in fiecare forma, iar o parte din ele le apasam pentru a avea cate o bucatica de fruct in fiecare imbucatura. Mie mi-au intrat 5 visine in fiecare briosa. Scuturam putin forma pentru a uniformiza aluatul.
- Le coacem, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute. Briosele trebuie sa fie aurii, dar pentru siguranta puteti face testul scobitorii.
- Le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca putin, dupa care pot fi servite. Sunt la fel de gustoase atat calde, cat si reci.
Eritritolul cu stevia, indulcitorul lichid si aroma de visine le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Toate tipurile de faina folosite in aceasta reteta pot fi gasite la Plafar.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
Doar 156 de calorii per briosa si o portie de sanatate!
Va garantez ca aceste briose o sa-i cucereasca ireversibil si pe cei mai mari iubitori de mancaruri nesanatoase.
Gatiti sanatos si cu gust, pentru ca suntem ceea ce mancam.
2 comentarii
Am facut acum cateva luni, dar fara albus , ca fiul meu era in post; acum sper ca maine sa le fac; am cumparat migdale, le voi macina,; lapte de cocos imi voi face din cocos plus apa; faina de orez, macinand orezul;minus arome, care nu sunt naturale; visine din compot.
O sa scriu dupa ce le voi face maine.
Gustul e super OK.
Ma bucur tare ca v-a placut gustul! Sigur, ceea ce faceti dumneavoastra este ideal, insa putini au timp sa isi faca in casa cat mai multe ingrediente. 🙂