Banana Pudding cu Unt de Arahide (fara zahar, fara oua, continut scazut de grasimi)

A spus cineva banane si unt de arahide? 🙂

Cred ca visez, pentru ca acest desert este prea bun ca sa fie adevarat.

5

Nu, nu visez chiar am in fata mea un deliciu la pahar cu aroma de banane si unt de arahide.

YAY!!!

Pentru ca aveam niste banane foarte coapte, perfecte pentru deserturi, si mi se facuse pofta de ceva mai lejer dar aromat, am hotarat sa fac un pudding.

Pudding-ul meu este mai special, pentru ca nu contine galbenusuri, zahar sau unt, prin urmare este mult mai sanatos decat cel clasic.

2

 

In varianta sa clasica, pudding-ul contine o cantitate mare de grasimi saturate, colesterol si zahar, asadar nu este un desert tocmai sanatos.

Pentru ca sunt o pofticioasa, am modificat reteta si am obtinut un pudding care se potriveste perfect unui regim alimetar echilibrat!

 

Banana Pudding cu Unt de Arahide (fara zahar, fara oua, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
3 portii 10 minute
Timp de asteptare
4 ore
Portii Timp de preparare
3 portii 10 minute
Timp de asteptare
4 ore
Banana Pudding cu Unt de Arahide (fara zahar, fara oua, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
3 portii 10 minute
Timp de asteptare
4 ore
Portii Timp de preparare
3 portii 10 minute
Timp de asteptare
4 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Intr-o cratita turnam niste apa si asteptam sa dea in clocot. Intr-un bol din sticla sau intr-un vas metalic amestecam laptele cu amidonul, eritritolul, indulcitorul lichid si untul de arahide.
  3. Punem vasul deasupra cratitei si amestecam compozitia cu un tel pana la obtinerea unei creme. Trebuie sa aveti putina rabdare, pentru ca acest proces o sa dureze aproximativ 5 minute. Fundul vasului nu trebuie sa atinga apa din cratita, pentru ca avem nevoie doar de aburii creati in urma procesului de fierbere. Acest procedeu se numeste gatit la bain-marie.
  4. Luam vasul pe de cratita, punem foile de gelatina si mai amestecam compozitia timp de un minut. Asezam un strat de folie alimentara direct pe crema pentru a impiedica formarea unei pielite. Punem vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca.
  5. Feliem bananele si turnam peste ele sucul de lamaie pentru a impiedica oxidarea acestora. Amestecam putin bananele pentru a ne asigura ca toate sunt acoperite uniform.
  6. Punem cate 3 linguri de crema rece in fiecare pahar si distribuim bananele cat se poate de egal. In fiecare pahar ar trebui sa avem 70g de banane. Acoperim bananele cu 4 linguri de crema si optional presaram niste arahide coapte si maruntite in prealabil.
  7. Paharele asamblate le punem in frigider si le lasam acolo timp de 3 ore sau pana cand pudding-ul s-a intarit.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.

Eu am folosit unt de arahide fara zahar si fara ulei adaugat, iar reteta o gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale pentru 1 pahar de Banana Pudding cu Unt de Arahide
Valorile nutritionale pentru 1 pahar de Banana Pudding cu Unt de Arahide

 

As vrea sa stiu parerea voastra in legatura cu aceast desert, pentru ca mie mi-a placut in mod deosebit.

 


Untitled-2

 

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *