Dacă nu știți ce-i aia granola, nu trebuie să vă fie rușine, pentru că nu știam nici eu și sunt mulți cei care habar nu au. Granola, în mod normal, este un amestec copt de fulgi de ovăz, miere, ulei vegetal, oleaginoase și fructe uscate. Mulți o iubesc pentru textura crocantă pe care o are, însă cred că vă imaginați și voi că nu are cum să nu iasă ceva bun când combini toate ingredientele menționate.
Pentru că ovăzul deja are o cantitate generoasă de carbohidrați, am eliminat mierea și am înlocuit-o cu Tagatesse. Am ales să pun migdale, caise deshidratate și ulei de cocos și vă pot spune că a ieșit un ovăz care a fost promovat din funcția lui mediocră și a obținut un post de manager. 😀
Chiar dacă probabil nu vă intereaza de ce am făcut această rețetă și vă pasă doar de faptul că aveți acces la ea, vreau să vă spun ce m-a inspirat să o fac. În primul rând văd mereu în magazin aceeași pungă atrăgătoare de granola de la nu știu ce marcă, însă nu am cumpărat-o niciodată și sunt sigură că există un motiv. De fiecare dată când mă duc la cumpărături citesc atât de multe etichete, încât ar fi imposibil să rețin tot ce conține fiecare produs.
Al doilea motiv este că am fost mereu fascinată de dispesoarele din hotel în care găsim ovăz combinat cu cereale și alte chestii bune. Nu știu de ce îmi plac atât de mult, însă știu că îmi fac dimineața mai frumoasă de fiecare dată când mănânc micul dejun în hotel.
Sper să vă regăsiți puțin în ceea ce am scris mai sus și să va bucurați de această rețetă cel puțin cum am făcut-o eu. Micul dejun nu trebuie să fie plictisitor și nu trebuie să înghițiți greu ovăzul negatit cu apa (da, sunt oameni care îl mănâncă așa).
- 300 g fulgi de ovaz
- 70 g migdale crude
- 60 g caise deshidratate
- 50 g indulcitor Tagatesse
- 45 g ulei de cocos
- Mărunțiți migdalele până când obțineți niște bucăți de mărime medie. Puteți folosi un blender sau le puteți pune într-o pungă groasă și să folosiți un ciocan de bucătărie pentru a le mărunți.
- Tăiați caisele în cuburi mărunte și topiți uleiul de cocos.
- Combinați fulgii de ovăz cu migdalele mărunțite, caisele tăiate și îndulcitorul. Adăugați uleiul de cocos și amestecați extrem de bine toate ingredientele. Vrem ca uleiul ce cocos să acopere cât se poate de uniform toate ingredientele.
- Turnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți granola în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de 30 de minute. La jumătatea timpului de coacere, scoateți tava și amestecați bine totul. Întindeți compoziția din nou într-un strat uniform și lăsați-o să se coacă încă 15 minute.
- Lăsați granola să se răcească complet, după care transferați-o într-un recipient cu închidere ermetică.
- Enjoy!
Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.
© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.
100g de granola vor avea aproximativ 420kcal, 19.2g de grăsimi, 55.4g de carbohidrați și 12.8g de proteine!
Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.
Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.
2 comentarii
Salut Tatiana, am vrut doar sa iti spun ca apreciez tot efortul pe care il depui pentru a ne prezenta retete delicioase si sanatoase. Imi place mult cum gandesti si cum transpui din ce simti in retetele tale, dandu-le o nota mai personala. Inca o data, multumesc! Carmen
Buna Carmen! Iti multumesc din suflet pentru apreciere si pentru toate cuvintele frumoase pe care mi le-ai spus. :*