Dupa parerea mea, in ultimele zile vremea a fost dezgustatoare si de fiecare data cand ma incumetam sa ies afara, realizam ca am facut alegeri vestimentare total nepotrivite si ca este cazul sa-mi cumpar o umbrela noua. 😀
Nu stiu de voi, insa eu in sezonul rece si in zilele ploioase am tendita sa mananc mai multa ciocolata si sunt inclinata sa aleg dulciurile mai bogate si consistente. Pentru ca sunt realista si stiu ca mancatul ciocolatei in cantitati nelimitate nu este o optiune, am hotarat sa fac un tort care sa fie pe placul meu.
Credeti-ma, si vremea pare mai frumoasa atunci cand aveti un tort delicios si nu trebuie sa-l impartiti. Partea cea mai buna este ca tortul pe care vi-l propun nu are pic de zahar, are mult mai putine grasimi si este mai prietenos cu silueta decat un tort obisnuit.
Acest tort are blaturile pufoase cu bucati de ciocolata, o crema usoara si fistic crocant pentru textura. Sunt sigura ca o sa-l refac si sper sa-l incercati si voi, pentru ca este fooooaarte gustos!
- 100 g faina de ovaz
- 100 g faina integrala de orez
- 110 g eritritol cu stevia
- 1 lingurita faina de konjac
- 1/2 lingurita vanilie macinata
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita aroma de fistic
- 150 g piure de mar fara zahar
- 100 ml lapte 0.1% grasime
- 4 bucati albusuri
- 5 picaturi aroma de unt
- 70 g picaturi de ciocolata fara zahar
- 200 g crema de branza 0.2% Exquisa
- 150 g iaurt grecesc 0% grasime
- 25 g cacao cu continut redus de grasime
- 65 g eritritol cu stevia pudra (facut la rasnita de cafea)
- 50 g fistic copt
- Intr-un bol, combinam faina de orez cu faina de ovaz, eritritolul cu stevia, faina de konjac, vanilia macinata si praful de copt.
- Adaugam aroma de fistic, piureul de mar, laptele, albusurile, si aroma de unt si mixam totul timp de 2-3 minute. Pentru a obtine un aluat omogen, ne oprim periodic pentru a curata peretii vasului si abia dupa reluam mixarea.
- Adaugam picaturile de ciocolata si le incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon.
- Turnam aluatul intr-o forma rotunda cu diametrul de 21-22cm tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute. Pentru ca cuptoarele difera, va recomand sa controlati periodic prajitura.
- Lasam prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
- Toate ingredientele se pun intr-un vas si se mixeaza pana la omogenizare. Ca si in cazul compozitiei pentru blaturi, ne oprim periodic pentru a curata peretii vasului.
- Taiem prajitura pe orizontala pentru a obtine doua blaturi egale. Asezam primul blat pe platoul de servire.
- Punem aproximativ 1/2 din crema preparata anterior. Intindem crema uniform pe toata suprafata blaului.
- Asezam al doilea blat si acoperim tortul cu crema ramasa. Aveti grija sa umpleti spatiul dintre cele doua blaturi, lasand putina crema pentru a acoperi partea superioara.
- Curatam, maruntim si presaram fisticul copt.
- Enjoy!
Faina de ovaz, faina integrala de orez, eritritolul cu stevia, faina de konjac, aroma de fistic, aroma de unt si picaturile de ciocolata fara zahar le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro si pe www.nosugarshop.ro.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
O felie de tort are 227kcal, 8g de grasimi, 27.8g de carbohidrati si 11.6g de proteine.
Un comentariu
Arata minunat!