Sos de Caramel Fara Zahar

De cele mai multe ori nu tanjesc de dorul dulciurilor clasice, pentru ca oricand pot sa-mi prepar ceva la fel de gustos, dar mult mai sanatos, insa aceasta afirmatie se aplica pana cand ajungem la caramel. Siropurile, prajiturile si in general toate dulciurile cu caramel au o aroma spectaculoasa care imi atrage de fiecare data atentia.

Indulcitorul pe care eu il folosesc cel mai des este eritritolul cu stevia, pentru ca are zero colorii si m-am obisnuit sa lucrez cu el, insa acesta nu se caramelizeaza. Din aceasta cauza, eu renuntasem pentru o periodata la ideea de a face caramel si orice alt preparat care-l contine. Din fericire, am descoperit Tagatesse, un indulcitor care se caramelizeaza si are un gust minunat, insa acest indulcitor nu este unul non-caloric, avand166kcal/100g. Vestea buna este ca acesta are mai putine calorii decat zaharul, iar cantitatea pe care o putem consuma din cateva zeci de grame de sos nu este dramatica.

Sunteti pregatiti sa vedeti cum arata sosul meu de caramel? Sper ca da, pentru ca imaginile pe care urmeaza sa le vedeti starnesc pofte! 😀


1-min2-min


Untitled-4


Sos de Caramel Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
180 g 10 minute
Portii Timp de preparare
180 g 10 minute
Sos de Caramel Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
180 g 10 minute
Portii Timp de preparare
180 g 10 minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Combinam cele 8g de amidon cu laptele si amestecam pana la omogenizare. Pentru evitarea formarii cocoloaselor, este important ca laptele sa fie rece.
  2. Punem indulcitorul Tagatesse int-o cratita mica.
  3. O topim si o incalzim pana cand incepe sa faca bule si isi schimba culoarea. Va recomand sa folositi cel mai mic ochi de la arangaz setat la minim, pentru ca tagatoza devine amara atunci cand se arde. Mie imi place sa iau cratita de pe foc atunci cand indulcitorul incepe sa faca bule ca sa ma asigur ca nu-l ard. Il amestec timp de 30 de secunde cu spatula din silcon si abia dupa pun cratita inapoi pe foc si adaug celelalte ingrediente.
  4. Treptat, turnam amestecul de lapte peste tagatoza caramelizata.
  5. Amestecand continuu, gatim sosul timp se 2 minute pentru ca acesta sa se ingroase. Il lasam sa se raceasca complet, dupa care il transferam intr-un recipient curat. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

Tagatoza si amidonul din porumb le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

3-min


NutritionLabel-165

O portie de 20g are 21kcal, 0g de grasimi, 8g de carbohidrati si 0.4g de proteine!


Folositi codul DNI5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *