- Briose cu fructe de padure fara zahar, fara unt, fara faina alba, cu un continut scazut de grasimi si 100% sanatoase?
- Da!
- Asa ceva exista? Pai ce mai contin aceste briose daca ai eliminat zaharul, untul si faina alba?
- Contin exclusiv ingrediente benefice pentru fuctionarea sistemului nostru digestiv si pentru mentinerea unui corp cu adevarat sanatos!
Desi pare amuzant, dialogul de mai sus reflecta realitatea in care traim. Foarte multi oameni stiu sa prepare dulciuri decat cu faina alba, zahar, frisca, unt sau margarina si nu cunosc alternativele sau substituentii acestora.
Din fericire, pe piata au aparut foarte multe produse compatibile cu un mod de viata sanatos, unele fiind produse chiar in Romania. Spre exemplu, faina alba poate fi inlocuita cu faina integrala sau cu faina integrala de orez, faina de naut, faina de cocos, faina de migdale, faina de quinoa sau cea de sorg. Zaharul poate fi inlocuit cu usurita cu eritritol, stevia sau xylitol, toti acesti indulcitori fiind 100% naturali.
De asemenea, trebuie sa evitam consumul excesiv de grasimi, exceptie facand cei care tin dieta ketogenica. Aceasta dieta se bazeaza pe un consum foarte ridicat de grasimi, moderat de proteine si foarte scazut de carbohidrati. Dieta ketogenica este un caz aparte, iar cei care nu o urmeaza ar trebui sa limiteze cantitatea de grasimi consumata.
Am ales sa folosesc faina de ovaz pentru prepararea acestor briose, pentru ca aceasta este o buna sursa de carbohidrati cu absorbtie lenta. Unii oameni asociaza ovazul doar cu mancarea pentru cabaline, ceea ce este alarmant tinand cont de beneficiile pe care acesta le are. Ovazul ajuta la:
- reducerea nivelului de colesterol
- reglarea nivelului de zahar in sange
- intarirea sistemului imunitar
- reducerea riscului de diabet de tip 2
- reducerea apetitului
- reglarea sistemului digestiv
- controlul greutatii corporale
Vedeti cat de pufoase sunt? ♥
Desi nu au nimic sofisticat, sunt spectaculoase, iar fructele de padure putin acrisoare sunt cele care le fac speciale.
- 200 g faina de ovaz sau tarate de ovaz macinate fin
- 110 g eritritol cu stevia
- 1 lingurita faina de konjac
- 1 plic praf de copt
- 150 g piure de mar
- 100 ml lapte 0.1% grasime
- 15 picaturi indulcitor lichid cu stevia cu aroma de capsuni
- 1 bucati oua
- 3 bucati albusuri
- 10 picaturi aroma de zmeura
- 5 picaturi aroma de unt
- 200 g mix fructe de padure congelate
- Decongelam fructele de padure in cuptorul cu microunde sau le lasam la temperatura camerei timp de cateva ore.
- Amestecam faina de ovaz cu eritritolul, faina de konjac si praful de copt.
- Adaugam piureul de mar, laptele, indulcitorul lichid cu stevia, oul, albusurile si aromele si mixam totul timp de 3 minute.
- Incorporam fructele de padure cu o lingura pentru a nu le strivi. Turnam compozitia, cat se poate de egal, in cele 12 forme de briose si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute. Briosele sunt gata atunci cand au crescut s-au rumenit uniform. Pentru siguranta se poate face testul scobitorii.
- Va recomand sa folositi forme din silicon sau din aluminiu, intrucat briosele au un continut foarte scazut de grasimi si se vor lipi de peretii formelor din hartie. In cazul in care vreti sa folositi neaparat forme din hartie, pentru o indepartare mai usoara a formelor lasati briosele sa se raceasca complet, le puneti in frigider pentru cateva ore si dupa inlaturati hartia.
- Briosele pot fi decorate cu concentrat proteic fara zahar sau cu pudra de eritritol cu stevia. Enjoy!
Faina de ovaz, eritritolul cu stevia, faina de konjac, indulcitorul lichid cu stevia, aroma de zmeura si aroma de unt le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.
O briosa are numai 89kcal, iar eu mi-am permis sa mananc 3 bucati consecutiv si asta doar la micul dejun (la pranz a mai urmat una ca si desert). 😀
TrackBack URL
http://dulciurilenuingrasa.ro/wp-trackback.php?p=1307