S-a asternut un strat gros de zapada si odata cu ea spiritul veritabil al sarbatorilor de iarna.
Pentru mine, mirosul de mar copt cu scoartisoara este reprezentativ pentru anotimpul rece, asa ca m-am hotarat sa-mi umplu casa cu aceste arome.
Aceasta prajitura este umeda, boagata si parfumata, un deliciu de iarna.
Este foarte gustoasa, iar fulgii de ovaz ii dau o textura aparte. Aceasta prajitura imi aduce aminte de pandispanul cu mere, care a fost preferatul meu in copilarie.
Aceasta combinatie de arome este una clasica si foarte reusita, si care nu m-a dezamagit niciodata.
Ingrediente:
- 120g tarate de ovaz macinate fin
- 100g faina integrala de orez
- 50g fulgi de ovaz
- 120g piure de mar
- 5 albusuri
- 200ml apa
- 2 lingurite indulcitor lichid cu stevia
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 240g de mar
Mod de preparare:
- Punem taratele, faina de orez si praful de copt intr-un bol mare, si le amestecam. Adaugam piureul de mar, albusurile, apa, indulcitorul, esenta de vanilie si scortisoara si mixam totul timp de 2 minute.
- Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotuna de silicon cu diametrul de 20cm. Presaram cele 50g de fulgi de ovaz si asezam deasupra marul, care a fost taiat in prealabil in fasii cu forma de semiluna.
- Coacem prajitura, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 45-50 de minute. Prajitura este gata atunci cand merele s-au rumenit frumos si prajitura a crescut.
- Lasam prajitura sa se raceasca in forma timp de 10 minute, dupa care o scoatem cu grija din forma si o mutam pe un platou. Taiem prajitura in 8 bucati egale si o servim cu placere.
Mmmmmm…bogat, parfumat si merge perfect cu o cafea.
151 de calorii per felie, eu zic ca ne putem rasfata si cu 2 felii, nu-i asa?
Cu drag,
-T
Bună! Am încercat rețeta postată de tine și prăjiturica a ieșit bună, dar foarte gumoasa.. Așa trebuie să fie sau am greșit eu cu ceva?
Buna!
Aceasta prajitura este mai umeda si gumoasa, insa nu intr-un mod deranjant, cel putin nu a fost pentru mine. Singura greseala pe care ai fi putut sa o faci, este adaugarea unei cantitati mai mari de lichid. Iti recomand sa incerci reteta de Brownies sau prajitura Vanilla Dream, in cazul in care preferi prajiturile mai pufoase si aerate.
Cu mult drag,
-T