Aroma de capsuni este probabil una dintre cele mai placute si distincte. Vara mananc kilograme de capsuni fara pic de remuscare si masura. Acum probabil credeti ca sunt nebuna, insa capsunile sunt niste fructe hipocalorice si delicioase pe deasupra, iar eu le ador.
Pentru ca, din pacate, vara inca nu ne bate la usa, am hotarat ca niste briose cu gem de capsuni ar fi binevenite. Capsunile proaspete sunt destul de scumpe in aceasta perioada si, de cele mai multe ori, nu au pic de gust sau aroma.
Gemul de capsuni fara zahar este foarte aromat si concentrat, fiind un substituent perfect in lipsa fructelor proaspete.
Aceste briose sunt aromate, extraordinar de gustoase, iar aspectul este pe masura!
Vedeti cat de moi sunt? Sunt delicioase, iar mijlocul plin cu gem este incredibil!
Vreti si voi reteta, nu-i asa?
- 100 g faina de ovaz
- 50 g faina de orez
- 15 g amidon din porumb
- 50 g eritritol cu stevia
- 1/2 lingurita vanilie macinata
- 15 picaturi indulcitor lichid cu stevia
- 1 bucati oua
- 100 g piure de mar (linkul catre reteta il gasiti in notite)
- 100 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
- 1 lingurita aroma de capsuni
- 60 g gem de capsuni fara zahar
- Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si vanilia macinata.
- Adaugam indulcitorul lichid, oul, laptele de cocos, aroma de capsuni si piureul de mar, si mixam totul timp de 2 minute.
- Impartim compozitia, cat mai egal, in cele 6 forme de briose si punem aproximativ 10g de gem in mijlocul fiecarei forme. Amestecam putin gemul pentru a-l incorpora in compozitie.
- Coacem briosele, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute sau pana cand briosele au crescut si au devenit aurii.
- Racim briosele pe un gratar si le pastram in frigider acoperite cu folie alimentara sau le servim calde. Eu am folosit forme din aluminiu, insa puteti folosi si forme din silicon.
Eritritolul cu stevia, faina de ovaz, aroma de capsuni si indulcitorul lichid cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Reteta pentru piureul de mar o gasiti aici.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
Doar 136 de calorii per brioasa!
Cred ca ne putem permite sa mancam doua sau trei.
Cu drag,
-T
TrackBack URL
http://dulciurilenuingrasa.ro/wp-trackback.php?p=880