Temperaturile cresc treptat si odata cu ele creste si apetitul meu pentru dulciurile mai usoare si racoroase.

Sunt genul de om caruia ii plac deserturile mai consistente si dense, insa aceasta afirmatie devine nefondata odata cu venirea venii, pentru ca incep sa consum fructe, inghetata si cafea rece in cantitati industriale. :)

Acestea fiind spuse, va propun o reteta pur si simplu dementiala de pudding! Nu imi este frica sa folosesc cuvinte mari, pentru ca acest desert le merita in totalitate. Este atat de racoros, usor si aromat, incat nu o vreti sa va mai intoarceti niciodata la pudding-ul la plic.

In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de croaziera, pentru ca acesta contine 3 alimente tolerate.


 

3.1


Credeti-ma, nu o sa simtiti ca mancati un desert dietetic, pentru ca acest pudding de ciocolata este, cel putin, la fel de bun ca cel clasic!


2


Inca nu aveti lingurita pregatita? :)


4.1


Pudding de Ciocolata (fara zahar, fara frisca, fara oua, 100% sanatos)
Portii Timp de preparare
2 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Portii Timp de preparare
2 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Pudding de Ciocolata (fara zahar, fara frisca, fara oua, 100% sanatos)
Portii Timp de preparare
2 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Portii Timp de preparare
2 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Ingrediente
Portii: portii
Etape
  1. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina.
  2. Intr-o cratita turnam niste apa si asteptam sa dea in clocot. Intr-un bol din sticla sau intr-un vas metalic amestecam laptele praf degresat cu cacaoa, amidonul, eritritolul, apa, laptele, indulcitorul lichid si aromele.
  3. Punem vasul deasupra cratitei si amestecam compozitia cu un tel pana la obtinerea unei creme. Trebuie sa aveti putina rabdare, pentru ca acest proces o sa dureze aproximativ 5 minute. Fundul vasului nu trebuie sa atinga apa din cratita, pentru ca avem nevoie doar de aburii creati in urma procesului de fierbere. Acest procedeu se numeste gatit la bain-marie.
  4. Luam vasul pe de cratita, punem foile de gelatina si mai amestecam compozitia timp de un minut. Asezam un strat de folie alimentara direct pe crema pentru a impiedica formarea unei pielite. Punem vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. In cazul in care s-au format cocoloase, strecurati compozitia printr-o sita si abia dupa o acoperiti cu folie.
  5. Dupa ce s-a racit, compozitia inca va fi usor lichida, de aceea punem vasul in congelator pentru 30 de minute.
  6. Scoatem crema din congelator si o mixam timp de 2 minute. O transferam intr-un sac de patiserie sau intr-o punga curata din plastic si umplem paharele cat se poate de unifrom. Punem pudding-ul in frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Laptele praf degresat, eritritolul cu stevia, amidonul, indulcitorul lichid cu stevia, aroma de ciocolata si aroma de cirese amare le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


Desi prepararea acestui pudding necesita putina rabdare, va garantez ca merita asteptarea!


NutritionLabel-91

O portie are doar 0.7g de grasimi si 124kcal!


Untitled-2

(Visited 1 times, 1 visits today)
Daca ti-a placut, poti distribui aceasta reteta pe: