S-a asternut un strat gros de zapada si odata cu ea spiritul veritabil al sarbatorilor de iarna.

Pentru mine, mirosul de mar copt cu scoartisoara este reprezentativ pentru anotimpul rece, asa ca m-am hotarat sa-mi umplu casa cu aceste arome.

Timp de gratire: 25 minute Timp de coacere: 45-50 de minute Numar total de portii: 8

Timp de gratire: 25 minute
Timp de coacere: 45-50 de minute
Numar total de portii: 8

Aceasta prajitura este umeda, boagata si parfumata, un deliciu de iarna.

Este foarte gustoasa, iar fulgii de ovaz ii dau o textura aparte. Aceasta prajitura imi aduce aminte de pandispanul cu mere, care a fost preferatul meu in copilarie.

Aceasta combinatie de arome este una clasica si foarte reusita, si care nu m-a dezamagit niciodata.


Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Punem taratele, faina de orez si praful de copt intr-un bol mare, si le amestecam. Adaugam piureul de mar, albusurile, apa, indulcitorul, esenta de vanilie si scortisoara si mixam totul timp de 2 minute.
  2. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotuna de silicon cu diametrul de 20cm. Presaram cele 50g de fulgi de ovaz si asezam deasupra marul, care a fost taiat in prealabil in fasii cu forma de semiluna.
  3. Coacem prajitura, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 45-50 de minute. Prajitura este gata atunci cand merele s-au rumenit frumos si prajitura a crescut.
  4. Lasam prajitura sa se raceasca in forma timp de 10 minute, dupa care o scoatem cu grija din forma si o mutam pe un platou. Taiem prajitura in 8 bucati egale si o servim cu placere.

Mmmmmm…bogat, parfumat si merge perfect cu o cafea.

Valorile nutritionale pentru o felie de prajitura

Valorile nutritionale pentru o felie de prajitura

151 de calorii per felie, eu zic ca ne putem rasfata si cu 2 felii, nu-i asa? :)

11

 

Cu drag,

-T

(Visited 1 times, 1 visits today)
Daca ti-a placut, poti distribui aceasta reteta pe: