Uneori descrierea detaliata este de prisos, pentru ca imaginile vorbesc de la sine.♥
Aceasta inghetata este atat de creamoasa, parfumata si buna, incat cea din comert nu o sa mai para a fi o optiune! Vreti inghetata cu “tone” de zahar, grasimi si conservanti? Cred ca este foarte putin probabil sa va doriti un astfel de produs, din moment ce ati ajuns pe acest blog. 😀
Aveti nevoie doar de cateva ingrediente si putina rabdare pentru prepara in conditii casnice cea mai sanatoasa inghetata!
- 200 ml lapte 0.1% grasime
- 450 g iaurt degresat (eu am folosit Zuzu)
- 1 bucati galbenusuri
- 50 g eritritol cu stevia
- 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia cu aroma de caramel
- 1/4 lingurita vanilie macinata sau semintele unei pastai de vanilie
- Pastrati bolul pentru aparatul de inghetata in congelator timp de 12-24 de ore.
- Batem galbenusul cu 20g de eritritol cu stevia pana cand acesta se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.
- Intr-o cratita amestecam laptele cu vanilia macinata, indulcitorul lichid si cele 30g de eritritol ramase. Incalzim amestecul pana aproape de punctul de fiebere.
- Adaugam 2 linguri de lapte fierbinte in galbenusul batut si mixam compozitia. Turnam amestecul obtinut inapoi in cratita si, amestecand incontinuu cu o spatula din silicon sau cu un tel, il gatim la flacara mica. Procesul de gatire va dura aproximativ 5 minute, iar la final trebuie sa obtinem o crema fina de vanilie.
- Lasam crema sa se raceasca putin, dupa care adaugam iaurtul degresat si o lasam sa se raceasca complet.
- Acoperim cratita cu folie alimentara si o punem in frigider. Lasam compozitia la rece timp de 8 ore sau peste noapte.
- Scoatem din congelator bolul pentru aparatul de inghetatata si recipientul cu compozitia. Asezam bolul in aparat, fixam atasamentul pentru mixare, pornim aparatul de inghetata si turnam incet compozitia. Este foarte important ca masina de inghetata sa fie pornita in timpul turnarii pentru a preveni blocarea atasamentului.
- Timpul de asteptare este de aproximativ 25-35 de minute, insa il puteti ajusta in functie de consistenta pe care o doriti. Se pastreaza in congelator intr-un vas cu inchidere ermetica. Va recomand sa scoateti inghetata din congelator cu 30 de minute inainte de servire.
- Enjoy!
Eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid cu stevia il puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.
* Pentru prepararea inghetatei, eu prefer iaurtul degresat de la Zuzu la cutie, pentru ca este mai mai lichid si are o consistenta foarte placuta.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
O portie de 350g are numai 133kcal!
Aceasta este o inghetata dietetica pe cinste si o sa va placa la nebunie, va garantez!
4 comentarii
🙁 mie mi s-a taiat crema de vanilie, am procedat intocmai, dar nu s-a legat deloc si s-a branzit. Nu am lasat-o mai mult de 5 minute la foc mic, nu stiu unde am gresit… laptele era in termen, oricum, o duc la bun sfarsit oricum ar fi, trebuie sa iasa ceva.
Nu stiu de ce ti s-a intamplat aces lucru. O problema putea fi temperatura prea mare, insa daca spui ca ai gatit-o la foc mic aceasta varianta pica. Daca mai incerci reteta, sa-mi spui daca si la a doua incercare iti iese la fel. 🙁
Cu drag,
T ♥
Buna,
Pot renunta la eritritolul cu stevia si sa suplimentez cu indulcitor lichid cu stevia? Va afecta cu ceva?
La inghetata poti sa incerci si cu indulcitor lichid, desi eu gatesc cu eritritol cu stevia de foarte mult timp si il ador. 🙂