Prima dată când am gustat untul de caju am fost pur și simplu extaziată, pentru că am realizat că am descoperit ceva absolut delicios. Dulce în mod natural, sățios și aromat, m-a cucerit de la prima linguriță și și-a câștigat locul în frigiderul meu. Primul borcan a dispărut de parcă nici n-a fost, pentru că eu și prietenul meu l-am “atacat” zilnic, iar în unele cazuri de mai multe ori pe zi. Nu ne judecăți, după ce o să-l gustați o să înțelegi și voi despre ce vorbesc, iar dacă deja l-ați încercat…bine ați venit în club! 😀
De ce tot vorbesc despre untul de caju? Pentru că l-am încorporat în crema din această rețetă și a ieșit ceva pur și simplu minunat. Trebuie să menționez faptul că dacă sunteți în căutarea unor brioșe extra pufoase, această rețetă nu este pentru voi, însă dacă sunteți că mine și va plac și dulciurile mai dense și sățioase, atunci o să rămâneți încântați.
Portii | Timp de preparare |
6 briose | 15 minute |
Timp de gatire | Timp de asteptare |
25 de minute | 60 de minute |
|
|
|
|
- 60 g faina de ovaz
- 80 g eritritol cu stevia
- 80 g pudra de albus de ou Myprotein
- 1/2 plic praf de copt
- 1 bucati oua (56g)
- 50 ml lapte 1.5% grasime
- 100 g piure de mar fara zahar
- 1 pastaie vanilie doar semintele
- 5 picaturi aroma de unt
- 200 g branza cremoasa de vaci degresata (eu am folosit Lacteea)
- 100 g unt de caju rece Myprotein
- 40 g eritritol cu stevia
- Toate ingredientele pentru cremă se mixează până la omogenizare. Este important ca brânză și untul de caju să fie reci. Bolul se acoperă cu folie alimentară și se pune în frigider pentru 60 de minute.
- Într-un bol, combinăm făina de ovăz cu eritritolul cu stevia, pudra de ablus și praful de copt.
- Adăugăm oul, laptele, piureul de măr, semințele de vanilie și aroma de unt și mixam totul până la omgenizare.
- Opțional, transferăm compoziția într-un pahar gradat pentru a turna aluatul cât mai ușor în cupe.
- Turnăm copozitia în 6 forme pentru brioșe. Dacă vreți să folosiți cupe din hârtie, vă recomand să folosiți strict cupe cu aspect metalic, pentru că se folosesc puține grăsimi și cupele simple din hârtie se vor lipi.
- Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute. Le transferăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
- Transferăm crema într-un poș/sac de patiserie cu dui stelat și ornăm brioșele. Se păstrează în frigider până în momentul servirii.
- Enjoy!
Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.
Cupe pentru brioșe cu aspect metalic găsiți aici.
© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.
Un cupcake are 238kcal, 10.1g de grăsimi, 15g de carbohidrați și 20.9g de proteine!
Folosiți codul DNI15 pentru a obține un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20% pentru toate produsele din gama organică.
Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.