Monotonia ucide creativitatea și motivația.

Niciodată nu am susținut că le știu pe toate și că dețin răspunsurile la toate întrebările, pentru că ar fi hilar, însă sunt fericită să împărtășesc concluziile pe care le-am tras în urma experiențelor personale.

Îmi place și mereu mi-au plăcut toate activitățile care țin de creativitate, creație și inventivitate, de aceea cred că am început acest blog. Am simțit nevoia să mă exprim, să-mi pun ideile pe hârtie și poate să ajut, să amuz sau să inspir pe cineva. Cu toate acestea, uneori simt că nu mai sunt la fel de inspirată și că nu mai sunt la fel de motivată să gătesc, să scriu și să mă antrenez. Simt nevoia să schimb peisajul, să mă detașez de rutină și să spulber monotonia.

Da, eu chiar cred că monotonia îi poate supune până și pe cei mai creativi și pozitivi dintre noi și nu cred că există excepții, însă cred că unii pot fi afectați mai mult decât alții. Pe mine monotonia pur și simplu mă îngenunchează, mă încătușează și mă sufocă, iar eu în încercarea să mă opun devin irascibilă și epuizată. Știu că nu sunt singura care simte aceste lucruri, de aceea am hotărât să scriu acest articol și să vă spun cum lupt eu cu acest dușman invizibil.

În ultima perioadă vremea din București a fost mai schimbătoarea decât dispoziția unei femei, or eu nu cunosc prea multe fenomene care pot depăși femeia la acest capitol. Programul meu prea ordonat deja a început să mă scoată din sărite și am simțit nevoia unei escapade. Dorința exista, dar nu și soluția, pentru că atunci când vine vorba de călătorii, prietenul meu este cel care face cercetarea și vine cu o propunere. Așa a fost și de data această: eu i-am spus că vreau să scap de București, iar el mi-a spus că mergem în Brașov. Nu mi-a dat prea multe detalii cu privire la programul activităților, însă am știut că sunt pe mâini bune și nu mi-am făcut prea multe griji. Eram foarte entuziasmată, pentru că, spre rușinea mea, până în acel moment nu am avut ocazia să vizitez orașul cum se cuvine.

Am pus în geanta frigorifică două caserole cu mâncare pentru prânz, batoane proteice făcute de mine, două mere și câteva sandwish-uri cu unt de caju, unt de migdale și unt de arahide.

  • Apă ✓
  • Mâncare ✓
  • Haine de rezervă ✓
  • Incărcătoare ✓
  • Aparat foto ✓
  • Rovinietă ✓
  • Combustibil ✓

Eram pregătiți! 😀

Ajutați de Waze am ajuns la Brașov fără vreo amendă și primul loc în care am ajuns a fost Turnul Alb. Deși nu se putea urca, pentru că puntea și scările nu erau în cea mai bună condiție, priveliștea era minunată. Se vedea Piața Sfatului, iar eu am simțit o liniște plăcută. A urmat o urcare cu telecabina și o plimbare pe munte către belvedere de unde priveliștea era și mai spectaculoasă.

Pentru că ador animalele și mă port ca un copil atunci când vine vorba de ele nu am putut să nu trec pe la Zoo unde am avut ocazia să mângâi o căprioară. Încă mai aveam energie și am hotărât să vizităm Parcul Aventura: un parc de distracții pentru activități sportive și recreative în aer liber. Mai multe detalii despre parc puteți găsi la ei pe site, însă vă pot spune că Parcul Aventura dispune de 15 trasee de dificultate progresivă, iar fiecare traseul este marcat cu o culoare: mov, galben, verde, albastru, roșu sau negru. Fiecare participant la aventură primește un echipament de securitate, iar folosirea acestuia este obligatorie. Fiecare culoare simbolizează un nivel de dificultate, în funcție de înălțimea la care se află traseul, lungimea acestuia și dificultatea fiecărui joc.

Nu recomand acest parc celor cu frică de înălțime, însă dacă căutați soluții interactive pentru a face sport în aer liber și vă plac provocările, atunci trebuie neapărat să ajungeți la acest parc. Vă pot spune că am văzut copii de 8, 10 și 12 ani care dădeau dovadă de atât de mult curaj, îndemânare și grijă, încât nu puteam să nu-i privesc cu admirație. Erau atât de determinați să termine fiecare joc și erau atât de pricepuți, încât m-am simțit rușinată atunci când m-am trezit uitându-mă cu frică la o tiroliană. Cert este că treptat frică a dispărut, iar eu am început să primesc plăcere de la această activtate. Ce poate fi mai frumos decât să fii în mijlocul naturii și să vezi cum se distrează și veverițele lângă tine, sărind pe scaritele de la jocuri.


3-min2-min4-min


Ne-am întors acasă în aceeași seară, pentru că se anunțase vreme urâtă și nu avea rost să mai stăm o zi, însă vă spune acele câteva ore petrecute Brașov mi-au adus din nou zâmbetul pe buze. Concluzia? Nu avem nevoie de mulți bani pentru fi fericiți, iar fericirea ucide monotonia. Să călătorim mai mult, să fim mai activi, pentru că viața este o colecție de momente bine ar fi predomine cele frumoase.

V-am pregătit un filmuleț pentru a ilustra ceea ce am descris mai devreme și sper să vă placă. Calitatea filmărilor putea fi mai bună, însă atunci când le-am făcut nu m-am gândit că o să vreau să le fac publice. Aștept cu nerăbdare să aflu ce părere aveți, pentru că intenționez să fac tot mai des materiale video.


t

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *