De cate ori va este pofta de ceva dulce, cand nu sunteti acasa, si sunteti tentati sa cumparati alimente care stiti ca nu va fac bine? Si v-ati intrebat vreodata de ce aceste situatii apar?
Pentru a evita cumpararea unor dulciuri care contin foarte multe calorii goale si nu aduc nici un beneficiu organismului nostru va propun sa faceti aceste batoane hranitoare cu nuci si curmale.
Aceste batoane sunt perfecte din mai multe motive, si anume:
- Se fac extraordinar de usor;
- Contin numai ingredinte naturale;
- Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet.
Ingrediente:
- 200g curmale deshidratate fara samburi
- 50g miez de nuca
- 100g faina de cocos
- 60g faina de ovaz
- 20g tarate de psyllium
- 200ml apa in care s-au hidratat curmalele*
- 50g eritritol
Mod de preparare:
- Punem curmalele intr-un vas, turnam aproximaiv 300ml de apa fierbinte si le lasam sa se rehidrateze timp de 4 ore. Daca o sa folositi un vas mai lat, o sa aveti nevoie de mai multa apa, pentru ca nivelul apei trebuie sa depaseasca curmalele cu aproximativ 1cm. Eu va recomand sa folositi un vas mai ingust pentru ca apa in care stau curmalele sa fie mai concentrata.
- Dupa cele 4 ore de hidratare, scoatem curmalele din vas, le presam foarte putin pentru a elimina excesul de apa, si le punem intr-un blender. Apa o pastram, pentru ca o sa avem nevoie de ea*. Tot acolo adaugam si cele 50g de miez de nuca si pasam totul pana cand obtinem o pasta groasa.
- Intr-un bol, amestecam faina de cocos cu faina de ovaz si taratele de psyllium, si adaugam pasta obtinuta la pasul anterior. Cu ajutorul mainilor framantam tot amestecul cat se poate de repede, pentru ca taratele de psyllium se dizolva foarte repede. Adaugam apa in care s-au hidratat curmalele si framantam iar. Punem cele 50g de eritritol peste compozitie si il incorcoram foarte bine.
- Punem amestecul obtinut intr-o forma patrata de silicon de 20cm si il nivelam foarte bine cu ajutorul mainilor. Acoperim forma cu folie alimentara si o punem in frigider, unde o lasam peste noapte.
- Rasturnam foarte atent amestecul pe un tocator si il portionam in 10 batoane egale. Le pastram la frigider, in pungi de plastic sau folie de aluminiu, pana in momentul servirii.
Aceste batoane sunt 100% naturale, vegane, fara zahar adaugat si pline de nutrienti.
Sunt perfecte pentru un snack sanatos si hranitor.
Un baton are aproximativ 75 de grame si 167 de calorii!
Fara zahar adaugat si cu o cantitate ridicata de fibre sunt intruchiparea unei gustari complete.
Ce este natural este si bun!
Cu drag,
-T
TrackBack URL
http://dulciurilenuingrasa.ro/wp-trackback.php?p=462