Budincă Proteică din Semințe de Chia (fără zahăr, high-protein)

Semințele de chia sunt bogate în fibre și au aproximativ 20% proteina. Budinca de chia a devenit un desert celebru, însă eu am hotărât să vă prezint versiunea mea cu un conținut ridicat de proteice. Este delicioasă, se face extrem de ușor și nu veți avea nevoie decât de răbdare și câteva ingrediente. Cu această ocazie veți vedea ca pudra proteică poate fi integrată cu ușurința într-un desert.

Deși această rețetă este extrem de simplă, nu cred că toată lumea știe cum se face o budincă de chia. Cel puțin eu nu știam, iar după ce am văzut zeci de poze impecabile cu acest desert, mi-a stârnit curiozitatea. Am hotărât să caut și eu o rețetă, pentru că habar nu aveam cât lichid ar trebui să folosesc la o anume cantitate de semințe. Bineînțeles, am găsit zeci de variații cu diverse ingredinete, însă eu fiind eu am adăpat totul și am făcut o rețetă cât mai prietenoasă din punct de vedere nutrițional.

După cum am spus, nu este deloc complicat, însă trebuie să respectați toți pașii, pentru a nu obține un mare bol gelatinos în loc de biluțe frumos separate. 😀


ghgh


cover


Untitled-4


Budincă Proteică din Semințe de Chia (fără zahăr, high-protein)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
8 ore
Budincă Proteică din Semințe de Chia (fără zahăr, high-protein)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de asteptare
8 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Turnați laptele într-un shaker și adăugați pudra proteică. Mixați bine până la dizolvarea proteinei.
  2. Adăugați semințele de chia și mixați totul din nou.
  3. În următoarele 30 de minute, agitați compoziția o data la zece minute. În acest interval budinca va începe să se îngroașe, iar agitarea ei va ajuta la separarea semințelor.
  4. Puneți compoziția în frigider și lăsați-o la rece timp de 8 ore sau peste noapte.
  5. Împărțiți egal compoziția în doua pahare.
  6. Decorați și nuci, felii și smochine și sirop Myprotein. Se păstrează în frigider până în momentul servirii.
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-24

O porție va avea 494kcal, 25.2g de grăsimi, 57g de carbohidrați și 41.2g de proteine!

Da, știu, nu este un desert hipocaloric, însă este foarte sățios și este mai dietetic decât decât cel făcut cu zahăr și sirop de caramel.


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *