Aceste batoane sunt exceptionale!
Putin crocante, dulci, bogate si atat de gustoase incat nu o sa va vina sa credeti ca sunt sanatoase.
Desi aspectul nu este fara cusur, va asigur ca in acest caz gustul compenseaza. Glazura este atat de gustoasa si cremoasa, contrastand cu batonul putin crocant cu aroma de unt de arahide.
Credeti-ma, sunt atat de bune, incat nu o sa aveti prea mult timp sa va uitati la ele, pentru ca deja vor fi in stomac. 🙂
- 140 g curmale deshidratate fara samburi
- 170 ml apa fierbinte
- 300 g fulgi de orez integral
- 100 g eritritol
- 20 g tarate de psyllium
- 15 picaturi indulcitor lichid cu stevia
- 50 g unt de arahide fara zahar si ulei adaugat (reteta o puteti gasi in caseta de notite)
- 50 g lapte praf degresat
- 10 g cacaco cu continut redus de grasime
- 50 ml apa fierbinte
- 15 picaturi indulcitor lichid cu stevia
- 1/2 lingurita aroma de alune
- Punem curmalele intr-un bol si turnam cele 170ml de apa fierbinte. Lasam curmalele sa se rehidrateze peste noapte.
- Curmalele rehidratate si apa in care au stat le transferam intr-un blender, si le transformam intr-o pasta.
- Intr-un bol mare punem fulgii de orez, eritritolul si taratele de psyllium, si le amestecam. Turnam pasta de curmale, indulcitorul lichid si adaugam untul de arahide. Framantam toata compozitia cu mana pana la omogenizare. Puteti folosi si ustensile ajutatoare, insa sa asigur ca va fi mult mai rapid si eficient daca o sa amestecati totul manual.
- Transferam compozitia rezultata intr-o forma de silicon cu diametrul de 20cm si o presam foarte bine. Acoperim forma cu folie alimentara, o punem in frigider si o lasam acolo timp de 8 ore sau peste noapte.
- Rasturnam cu grija compozitia pe un tocator si o portionam in 10 batoane egale.
- Amestecam laptele praf cu cacaoa, indulcitorul si aroma de alune. Turnam apa fierbite si mixam totul cu un tel pana la omogenizare. Puteti folosi si mixerul pentru aceasta etapa.
- Cu ajutotul unei spatule din silicon, acoperim partea superioara si partile laterale ale fiecarui baton.
- Punem batoanele in congelator si le lasam acolo timp de 30 de minute. Pastram batoanele in frigider pana in momentul servirii.
- Aceasta glazura este mai cremoasa, iar in cazul in care doriti ca aceasta sa fie mai tare, va trebui sa adaugati si 30ml de ulei de cocos. O alta solutie ar fi sa le imbracati in ciocolata, insa va asigur ca aceasta glazura este foooarte gustoasa.
Eritritolul, laptele praf degresat si indulcitorul lichid cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro
Reteta untului de arahide o puteti gasi aici.
Sunt prea bune, sincer.
Am mancat doua, consecutiv. 🙂
Sunt perfecte pentru un mic dejun sanatos, iar doua batoane sigur o sa va tina satui pana la pranz.
7 comentarii
Bună
De unde ai luat fulgi de orez integral?
Mersi!
Buna Alexandra!
Fulgii de orez integral i-am cumparat din Cora, insa cred ca ii gasesti si la Plafar.
Cu drag,
-T
buna
folosim si apa in care s-au hidratat curmalele?
Da, folosim atat curmalele, cat si apa in care s-au hidratat pentru obtinerea unei paste.
Gata am citit mai atent
Eram cam obosita :))
multumesc!
Cum pastrati batoanele dupa preparare? le infoliati in ceva separat sau pur si simplu la frigider pana la servire?
Mie imi place sa infoliez toate batoanele pe care le fac, pentru ca mi se pare mult mai usor sa le mananc ulterior. Puteti folosi folie alimentara sau orice tip de folie + stickere simple pentru sigilare. Daca vreti sa tina cat mai mult, pastrati-le la rece, in frigider.