Mille-feuille/Napoleon Fără Zahăr

Cred că toți avem anumite feluri de mâncare specifice familiei noastre, fără care mesele de sărbătoare par incomplete. De când mă știu am întâlnit Revelionul cu o felie de Mille-feuille/Napoleon, însă atunci când am renunțat la zahăr, a trebuit să renunț și la această tradiție. Anul acesta a fost primul în care am decis să întâlnesc atât Crăciunul, cât și Revelionul în București și am avut libertate totală în dezvoltarea meniului de sărbători.

Atunci când ne duceam la părinți de sărbători, îmi găteam singură alternative mai sănătoase, însă nu îi puteam forța pe ceilalți să renunțe la mâncărurile pe care le-au îngrădit atât de mult. Să nu credeți că nu am încercat, însă am obosit și aștept să ajungă singuri la cele mai corecte concluzii. După cum spuneam, pe masa de Revelion era mereu prezent tortul Napoleon, însă acesta conținea zahăr și nici nu știam ce mai conține acel tort. Deși de multe ori am insistat să facem tortul în casă, nimeni nu părea să-mi susțină ideea, pentru că era mult mai ușor să-l comanzi. Bunica mereu apela la cineva care le făcea acasă și spunea că sunt folosite cele mai bune ingrediente, însă eu aș fi fost mult mai împăcată dacă tortul era făcut de noi.

Nu mă înțelegeți greșit, cred că este foarte avantajos să comandăm anumite produse în condițiile în care pur și simplu nu avem timp să le facem noi, însă nu era cazul. Îmi doream atât de mult o felie de Mille-feuille, încât eram determinată să fac o versiune fără zahăr. Adevărul este că rețeta ar fi fost mult mai bună dacă făceam tortul de la zero, cu aluat pe bază de unt, însă nu aveam timp pentru experimente. Nu am făcut niciodată aluat pentru foietaj, pentru că procesul de preparare necesită răbdare și timp, iar eu.. nu le am de cele mai multe ori. Cu toate acestea, tortul meu a fost minunat și am hotărât să împărtășesc rețeta cu voi. În cazul în care voi face aluat pentru foietaj în casă, voi actualiza rețeta existentă.
Sper să încercați și voi acest tort pentru că este absolut minunat, iar o felie nu o să vă afecteze în nici un fel. Țineți minte, nu o să vă îngrășați de la o singură masă calorică și nici nu veți slăbi după o salată. Aspectul și sănătatea corpului sunt rezultatul unor acțiuni constante. Nu încurajez consumul de produse cu făină albă, însă nu trebuie să avem o relație bolnavicoasa cu mâncarea. Totul ține de echilibru și credeți-mă că nu trebuie să ducem o viață nefericită pentru a fi sănătoși.


5.1-min


4.1-min


Untitled-4Mille-feuille/Napoleon fara zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 12 ore
Portii Timp de preparare
10 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 12 ore
Mille-feuille/Napoleon fara zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 12 ore
Portii Timp de preparare
10 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 12 ore
Ingrediente
Crema
Foi
  • 800 g aluat pentru foietaj
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Urmăriți clipul video de mai sus pentru a vedea cum se prepară acest tort delicios!
  2. Inițial, am tăiat tortul în 5 felii, însă am relizat că feliile erau mult prea mari și le-am înjumătățit. Prin urmare, un tort va avea 10 porții în cazul în care îl veți tăia în pătrate egale.
Notitele retetei
 Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-19

O felie de tort va avea 425kcal, 28.3g de grăsimi, 34.9g de carbohidrați si 7.3g de proteine!


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


T

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *