Aceste bezele sunt crocante, aromate si de-a dreptul spectaculoase!
Se fac extraordinar de usor si aveti nevoie doar de 4 ingrediente pentru a le prepara.
Eu ador clasica vanilie, pentru ca este o aroma cu care nu poti da gres.♥
Inainte sa gasesc eritritolul cu stevia pe No Sugar Shop, retetele pe care le puteam realiza erau in numar limitat. Eritritolul cu stevia, spre deosebire de stevia, este foarte asemanator cu zaharul, pentru ca este inodor si nu are un gust specific.
Desi reteta de bezele este integrata in reteta de prajitura cu paste din Konjac, am hotarat sa o separ pentru cei care vor sa faca exclusiv bezelele.
- 2 bucati albusuri
- 50 g eritritol cu stevia
- 1/2 lingurita cream of tartar/bitartrat de potasiu (bitartrat de potasiu)
- 1/2 lingurita pudra de vanilie sau pasta de vanilie
- Batem albusurile cu bitartratul de potasiu (cream of tartar), pudra de vanilie si eritrirolul pana la formarea unei spume ferme.
- Transferam continutul intr-o punga de patiserie cu dui stelat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, facem aproximativ 45 de bezele. Coacem bezelele timp de o ora la 97 de grade Celsius. Lasam bezelele sa se raceasca complet, iar dupa acestea se pot servi.
- Enjoy!
Eritritolul cu stevia si pudra de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Cream of tartar o sa gasiti aici.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
Vedeti cat de aerate sunt? YUM!
Cinci bezele au numai 4kcal! Nu stiu de voi, dar eu sunt foarte placut impresionata 😀
4 comentarii
Buna Tatiana,
Apreciez blogul tau si retetele sunt numai bune pentru dieta keto pe careo urmez. Vroiam sa te intreb daca pot inlocui cream of tartar cu altceva deoarece traiesc in Qatar si aici nu pot gasi acest ingredient. Merci frumos. Keep up the good work :*
Buna Cristina,
Iti multumesc pentru incurajare si ma bucur ca iti plac retetele mele! Poti omite cream of tartar, insa nu uita sa adaugi un praf de sare. De asemenea, este important ca albusurile pe care le folosesti sa fie la temperatura camerei. Daca tii dieta ketogenica, fii atenta la cantitatea de grasimi in cazul fiecarui preparat, insa cred ca stii deja acest lucru.
P.S. De obicei, atunci cand preparam o spuma de albusuri cream of tartar poate fi inlocuit cu aceeasi cantitate de otet sau suc de lamaie, insa iti recomand sa incerci sa le prepari si fara.
Cu drag,
-T ❤️
Buna! Imi poti spune daca ai incercat sa le faci si cu Green Sugar - am vazut ca nu isi schimba gustul la tempereturi inalte- cel putin mie mi-a parut stabil. Dar intrebarea mea este- oare se coc cum trebuie si se bate albusul tare tare? 🙂
Merci !
Buna, Maria! Da, poti folosi aceeasi cantitate de Green Sugar, pentru ca este tot eritritol cu stevia ca si compozitie. Albusul se bate tare si se coc bine, cel putin eu nu am avut probleme. Cele cu zahar cu mai stabile, insa ies si asa.