Jeleul este un desert racoritor si usor, insa in varianta sa clasica, contine o canatitate mare de zahar.
Desert cu zahar?
Nu, multumesc.
Mie imi plac foarte mult rodiile, de aceea acest jeleu mi-a placut in mod deosebit.
Si se face atat de usor! Aveti nevoie de 5 minute si putina rabdare.
Se pot folosi si alte fructe, insa bobitele de rodie arata ca niste pietre pretioase, impodobind acest desert.
Ingrediente:
- 100g rodie
- 300ml apa plata
- 100ml lapte degresat
- 4 foi gelatina
- 50g de eritritol cu stevia sau 15-18 picaturi de indulcitor lichid cu stevia( aproximativ 9 picaturi per portie)
Mod de preparare:
- Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Cele 300ml de apa le incalzim pana cand apa ajunge la punctul de fierbere.
- Dizlovam 2 foi de gelatina, din cele 4, in apa si adaugam eritritolul/indulcitorul. Lasam apa sa se raceasca timp de 15 minute.
- Punem cate 25g de rodie pe fundul vaselor in care vrem sa servim jeleul si tunam cate 150ml de apa in fiecare vas, peste rodie. Bagam vasele la frigider pentru 2 ore.
- Pana cand jeleul sta la frigider, incalzim cele 100ml de lapte in care dizolvam celelalte 2 foi de gelatina, adaugam eritritolul/indulcitorul si in lasam sa se raceasca. Dupa cele 2 ore, turnam cate 50ml de lapte in fiecare vas si punem inca cate 25g de rodie.
- Lasam jeleul la frigider pentru 4 ore sau pana cand s-a intarit frumos.
Puteam sa il consumam fara nici o remuscare, pentru ca acest jeleu are doar 68 de calorii!
In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.
Este foarte bun, pe cuvant. Nom Nom Nom 🙂
Aceasta reteta este relativ scurta, insa si preparatul este foarte usor de preparat.
Eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid cu stevia le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.
Cu drag,
-T