Mini Tarte Vegane cu Avocado și Cartof Dulce (fara zahăr, 100% sănătoase)

Pentru că nu dețin un blender decent, de obicei evit să fac dulciuri raw. Am avut destul de multe tentative, însă în unele cazuri pur și simplu nu am putut aduce ingredientele la textura necesară și a intervenit frustrarea. Credeți-mă, am încercat toate variantele începând cu pasarea separată a ingredientelor și terminând cu rugăciuni, dar am înțeles că blenderul meu are o viață separată și pur și simplu refuză să coopereze. 😀

În scurt timp am realizat că pot să încerc să prepar dulciuri vegane care, deși nu sunt în totalitate raw, tot sănătoase sunt și ele. O să fiu sinceră și o să vă spun că nu mă încânta ideea să folosesc o cantitate mare de miere, sirop de agave și ulei de cocos, de aceea atât această rețetă, cât și cele care vor urma vor reflecta propriile mele preferințe.

Creme pe bază de caju am tot văzut, prin urmare am hotărât să încerc o combinație mai puțin comună: avocado cu cartof dulce. Știu, știu, poate sună ciudat, însă această relație chiar este funcțională! Dacă nu mă credeți, nu aveți decât să încercați aceste tarte și să-mi spuneți dacă am dreptate sau am papilele gustative defecte. 😀


1-min


Pentru că sunt Tatiana și mi se întâmplă să fac ceva și abia după să gândesc, am decorat aceste tarte și cu puțină ciocolată albă non-vegana. Dacă vreți ca aceste tarte să rămână 100% vegane, vă recomand să nu procedați ca mine și să găsiți o alternativă corespunzătoare sau să omiteți ciocolată albă în totalitate.


2-min3-min


Untitled-4


Mini Tarte Vegane cu Avocado și Cartof Dulce (fara zahăr, 100% sănătoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 tarte 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60-65 de minute 3 ore
Portii Timp de preparare
4 tarte 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60-65 de minute 3 ore
Mini Tarte Vegane cu Avocado și Cartof Dulce (fara zahăr, 100% sănătoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 tarte 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60-65 de minute 3 ore
Portii Timp de preparare
4 tarte 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60-65 de minute 3 ore
Etape
  1. Acoperim curmalele cu apa fierbinte și le lăsăm să se hidrateze pentru o oră.
  2. Între timp, spălam, curățăm și tăiem cartoful dulce. Eu l-am tăiat destul de subțire, pentru o coacere mai rapidă. Îl gătim în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.
  3. Strecurăm curmalele și le transferăm în blender. Atenție, doar le strecurăm, nu le presăm, pentru că nu vrem să stoarcem apa absorbită. Adăugăm celelalte ingrediente pentru crustă și le pasăm până la obținerea unei mase omogene.
  4. Împărțim compoziția în 4 părți egale din care formăm niște bile. Dacă compoziția este prea lipicioasă, puteți presară puțină făină de ovăz pe fiecare bilă.
  5. Aplatizam fiecare bilă și căptușim formele de mini tarte.
  6. Coacem crustele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute. După coacere, păstrăm crustele în formă și le lăsăm să se răcească complet.
  7. Cartoful dulce copt și răcit se pasează împreună cu celelalte ingrediente pentru cremă în blender.
  8. Umplem crustele cu crema rezultată și o întindem uniform pe cea din urmă. Decoram tartele cu fulgii de migdale și căpșuni feliate și le punem în frigider pentru a le răci. Tartele pot fi servite imediat, însă sunt mai gustoase reci.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.


Formele pentru mini tarte le gasiți aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

 

Partajeaza reteta


NutritionLabel-8-page-001

O tartă are 482kcal, 20.4g de grăsimi, 64.3g de carbohidrați și 12.3g de proteine.

Deși tartele sunt destul de mici, vă asigur că sunt foarte sățioase și nu o să simțiți nevoia să mâncați mai mult decât una.


5-min


Folosiți codul DNI15 pentru a obține un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20% pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *