Mousse Proteic cu Lucuma (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Mousse Proteic cu Lucuma (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Ingrediente
Portii:4 portii
Etape
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri metalice sau din sticla. Daca folositi boluri din sticla, fiti atenti ca macar cel in care puneti galbenusurile sa fie rezistent la temperaturi ridicate.
  3. Punem 30g de eritritol cu stevia in galbenusuri si mixam pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam branza si mixam totul pana la omogenizare.
  4. Asezam bolul pe o cratita in care avem apa care fierbe, insa avem grija ca apa sa nu atinga recipientul. Gatim crema pe baie de aburi, amestecand cotinuu cu un tel. Crema este gata atunci cand s-a ingrosat si a devenit putin mai aerata. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  5. Luam bolul de pe cratita, adaugam foile de gelatina scurse bine de apa si amestecam foarte bine crema pentru a dizolva complet gelatina. Punem bolul deoparte si incepem sa batem albusurile. Bolul si atasamentele mixerului trebuie sa fie curate si uscate, pentru ca albusurile sunt destul de pretentioase la mixare. Batem albusurile pana cand obtinem o spuma moale, dupa care adaugam eritritolul ramas, bitartrat de potasiu (optional) si sarea si mixam pana la obtinerea unei spume lucioase si ferme.
  6. Adaugam spuma din albusuri la crema din galbenusuri si o incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare.
  7. Adaugam pudra proteica cu aroma de caramel si o incorporam la fel, folosind miscari de jos in sus. Transferam compozitia intr-un sac de patiserie si punem o cantitate egala de mousse in fiecare dintre cele patru pahare.
  8. Punem mousse-ul in frigider si il lasam acolo timp de 3 ore.
  9. Cu lama unui cutit, razuim aproximativ 14g de ciocolata alba pentru decor.
  10. Turnam cate 30g de sos de caramel in fiecare pahar si asezam decorul de ciocolata alba. Il servim imediat sau il pastram in frigider pana in momentul servirii.
  11. Enjoy!
Notitele retetei

Pudra organica de lucuma si whey-ul/pudra proteica cu aroma de caramel le puteti comanda de pe www.myprotein.ro.


Eritritolul cu stevia si ciocolata alba fara zahar le gasiti pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.