Mousse Proteic de Ciocolata cu Menta (fara zahar, continut ridicat de proteine, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Mousse Proteic de Ciocolata cu Menta (fara zahar, continut ridicat de proteine, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 de minute
Timp de asteptare
3 ore
Ingrediente
Portii:4 persoane
Etape
  1. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina.
  2. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri metalice sau din sticla. Daca folositi boluri din sticla, fiti atenti ca macar cel in care puneti galbenusurile sa fie rezistent la temperaturi ridicate.
  3. Punem 50g de eritritol cu stevia in galbenusuri si mixam pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam branza si mixam totul pana la omogenizare.
  4. Asezam bolul pe o cratita in care avem apa care fierbe, insa avem grija ca apa sa nu atinga recipientul. Gatim crema la bain marie, amestecand cotinuu cu un tel. Crema este gata atunci cand s-a ingrosat si a devenit putin mai aerata. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  5. Luam bolul de pe cratita, adaugam foile de gelatina scurse bine de apa si amestecam foarte bine crema pentru a dizolva complet gelatina. Punem bolul deoparte si incepem sa batem albusurile. Bolul si atasamentele mixerului trebuie sa fie curate si uscate, pentru ca albusurile sunt destul de pretentioase la mixare. Batem albusurile pana cand obtinem o spuma moale, dupa care adaugam eritritolul ramas si sarea si mixam pana la obtinerea unei spume lucioase si ferme.
  6. Adaugam spuma din albusuri la crema din galbenusuri si o incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare.
  7. Pastram 2/3 din compozitie pentru mousse-ul de ciocolata, iar 1/3 o punem intr-un bol separat pentru cel de menta. In cele 2/3 de mousse punem pudra proteica(whey-ul) si cacaoa si le incorporam cu spatula pana la omogenizare. Punem jumatate din compozitie intr-un sac de patiserie si umplem paharele cu un prim strat de mousse. Bagam paharele in congelator pentru 10 minute.
  8. Pentru mousse-ul de menta, adaugam aroma de menta, matcha si colorantul(in cazul in care doriti sa-l folositi). Incorporati totul cu grija si transferam toata compozitia intr-un alt sac de patiserie. Scoatem paharele din congelator si formam un strat nou de mousse. Punem paharele din nou in congelator pentru 5-10 minute.
  9. Punem cealalta jumatate de mousse de ciocolata in sacul de patiserie si formam ultimul strat. In cazul in care vreti sa aplatizati putin compozitia, acest lucru se poate face cu spatula.
  10. Mousse-ul se pune in frigider si se lasa la rece timp de 3 ore, dupa care poate fi servit.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia si aroma de menta le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.

Pudra proteica Nutritech cu aroma de ciocolata o gasiti pe www.nutritech.ro.

 


 

© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.