Placinta cu Zmeura Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 50 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 30 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 50 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 30 de minute
Placinta cu Zmeura Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 50 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 30 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 50 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 30 de minute
Ingrediente
Aluat
Portii:8 portii
Etape
 1. Tăiem untul rece în cuburi mici. Eu recomand să păstrați untul 30 de minute în congelator, pentru ca acesta să nu fie deloc moale.
 2. Punem cubulețele de unt, făina, sarea și îndulcitorul într-un blender și pulsăm totul până la obținerea unui "nisip" umed. Dacă aveți un blender mic, puneți jumătate din canatitatea de făină și jumătate din cantitatea de unt și combinați totul la final într-un bol.
 3. Turnăm apa foarte rece peste aluat și amestecăm totul până când obținem un aluat legat. Încercați să nu frământați aluatul pentru a preveni devoltarea glutenului. Doar presăm și amestecăm ușor aluatul pentru a-l omogeniza.
 4. Nu trebuie să fie absolut omogen, pentru că se vor mai vedea bucăți mici de unt, ceea ce este corect. Dacă vom avea bucățele de unt și nu vom frământa aluatul, vom obține o crustă sfărâmicioasă și foarte fragedă.
 5. Tăiem aluatul în 2 bucăți, una mai mare pentru bază și alta puțin mai mică pentru partea de sus. Formăm 2 bile, le acoperim cu folie transparentă și le băgam în congelator. Ținem aluatul în congelator 30 de minute.
 6. Se scot bilele din congeltor, se păstrează bila mai mare, iar cea mică se pune în frigider. Întindem bila de aluat pe o bucată de foiae de copt într-un cerc cu diametrul de 26cm (în cazul în care folosim o formă de 21cm). Vrem să acoperim bază, dar să avem aluat și pentru pereții formei.
 7. Ridicăm foaia de copt și o răsturnăm pentru a plasa cercul de aluat în formă. Apăsați foaia de copt cu degetele pentru a așeza bine aluatul în formă. Scoatem foaia de copt și mai presăm aluatul dacă este cazul.
 8. Toate ingredientele pentru umplutură se combină într-un bol și se toarnă pe bază. Întindem uniform zmeura pe toată suprafața.
 9. Scoatem bila mai mică din frigider și o întindem într-un cerc de 21cm (cât diametrul formei) tot pe o bucată de foaie de copt. O rasturnăm peste umplutură. Presăm marginile pentru a lipi partea de jos cu partea de sus pentru a evita dezlipirea plăcintei la coacere.
 10. Crestăm ușor mijlocul plăcintei pentru a lăsa aerul să iasă și să circule în timpul coacerii. Coacem plăcinta la 180 de grade Celsius timp de 90 de minute. În cazul în care plăcinta este rumenă și pare coaptă mai devreme, o puteți scoate după o oră. Cutorul meu a avut nevoie de 90 de minute, însă vă recomand să urmăriți plăcinta după de a trecut pragul de 60 de minute.
 11. Lăsăm plăcinta să se răcească 5 minute în formă, după care o transferăm pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet sau tăiem o felie și o servim caldă.
 12. Se păstrează în frigider până în momentul servirii.
 13. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.