Batoane cu Faina de Cocos si Curmale (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Batoane cu Faina de Cocos si Curmale (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Ingrediente
Portii:10 batoane
Etape
  1. Turnam apa fierbinte peste curmale si le lasam sa se rehidrateze peste noapte. A doua zi, transferam curmalele si apa in care s-au rehidratat intr-un blender, si le trasformam intr-o pasta.
  2. Combinam faina de cocos cu fulgii de orez, whey-ul, taratele de psyllium si eritritolul. Adaugam pasta de curmale si framantam totul cu mainile pana la omogenizare. Nu va faceti griji in cazul in care compozitia nu s-a legat in totalitate. Puteti folosi un blender pentru amestecarea ingredientelor, insa capacitatea blenderului meu este mica si nu am putut proceda astfel.
  3. Transferam masa obtinuta intr-o forma din silicon cu diametrul de 20 cm si o distribuim uniform. Presam compozitia cu mainile pentru a obtine o suprafata plata si uniforma. Acoperim forma cu folie alimentara, o punem in frigider si o lasam 8 ore la rece.
  4. Trecem cu un cutit intre blat si forma pentru o eliberare mai usoara. Rasturnam, cu grija, compozitia intarita pe un tocator si o taiem in 10 batoane egale.
  5. Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau la bain marie si decoram batoanele. Le pastram in frigider pana in momentul servirii.
Notitele retetei

Eritritolul su stevia si ciocolata neagra cu stevia il puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.