Tort Stracciatella cu Mousse Proteic (fara zahar, fara faina de grau, fara frisca)

As fi ipocrita daca as spune ca am mereu chef sa stau cu orele in bucatarie, insa sunt zile in care chiar ma simt inspirata si motivata. Inghetata este vedeta sezonului cald, iar pana la venirea verii inca mai sunt doua luni, de aceea eu am hotarat sa fac un desert care sa-mi usureze asteptarea.

Chiar daca pana acum nu ati avut ocazia sa gustati inghetata cu aroma de stracciatella, sunt sigura ca cel putin ati auzit de ea sau ati vazut-o in frigiderele gelateriilor. Aceasta inghetata are o aroma minunata si este aproape inconfundabila datorita fulgilor de ciocolata din compozitie.

Prepararea acestui desert ar fi fost imposibila daca nu ar fi existat pudra proteica fara zahar cu aroma de stracciatella, pentru ca ea este vedeta acestui desert. Cei de la Myprotein au o varietate de arome, iar in cazul acestei pudre proteice cred ca au facut o treaba excelenta. Daca veti amesteca o cupa cu 300ml de lapte, veti avea sezatia ca beti o inghetata delicioasa topita cu bucati mici de ciocolata. ♥

De data aceasta, va prezint reteta pentru tortul meu pur si simplu spectaculos cu mousse proteic cu aroma de stracciatella. Daca inca mai credeti ca dulciurile dietetice nu pot fi gustoase, va provoc sa faceti acest tort! 😀


5-min

6-min7-min8-min


Untitled-4


Tort Stracciatella cu Mousse Proteic (fara zahar, fara faina de grau, fara frisca)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-16 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-16 minute 8 ore
Tort Stracciatella cu Mousse Proteic (fara zahar, fara faina de grau, fara frisca)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-16 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-16 minute 8 ore
Ingrediente
Blat
Compozitie
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blat
  1. Intr-un bol, combinam toate ingredientele uscate. Adaugam piureul de mar, oul si albusul si mixam totul pana la omogenizare, timp de 1-2 minute.
  2. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu margini inalte si baza detasabila cu diametrul de 21 cm. Pentru o eliberare ulterioara cat mai usoara va recomand sa tapetati forma cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-16 minute.
  3. Lasam blatul sa se raceasca in forma timp de 5 minute, dupa care il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Compozitie
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Punem 65g de eritritol cu stevia in galbenusuri si mixam pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam branza si mixam totul pana la omogenizare.
  3. Asezam bolul pe o cratita in care avem apa care fierbe, insa avem grija ca apa sa nu atinga recipientul. Gatim crema la bain marie, amestecand cotinuu cu un tel. Crema este gata atunci cand s-a ingrosat si a devenit putin mai aerata. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  4. Luam bolul de pe cratita, adaugam foile de gelatina scurse bine de apa si amestecam foarte bine crema pentru a dizolva complet gelatina. Punem bolul deoparte si incepem sa batem albusurile. Bolul si atasamentele mixerului trebuie sa fie curate si uscate, pentru ca albusurile sunt destul de pretentioase la mixare. Batem albusurile pana cand obtinem o spuma moale, dupa care adaugam eritritolul ramas si sarea si mixam pana la obtinerea unei spume lucioase si ferme.
  5. Adaugam spuma din albusuri la crema din galbenusuri si o incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare. Adaugam pudra proteica si o incorporam la fel, folosind miscari de jos in sus. Lasam compozitia sa se raceasca complet.
  6. Adaugam ciocolata neagra razuita o incorporam.
Asamblare
  1. Asezam blatul in forma in care l-am copt anterior. Turnam compozitia de mousse si lovim forma de 3-4 ori de blatul de lucru pentru a scoate excesul de aer. Punem tortul in frigider si il lasam acolo timp de 5-8 ore. Mousse-ul trebuie sa fie ferm la atingere.
  2. Trecem cu un cutit intre tort si peretii formei pentru a ne asigura ca acesta nu va crapa atunci cand vom deschide forma.
  3. Decoram tortul cu pudra de cacao, il portionam si il servim sau il pastram in frigider pana in momentul servirii.
  4. Enjoy!
Notitele retetei

Faina integrala de orez, eritritolul cu stevia, laptele praf degresat, praful de copt si ciocolata neagra fara zahar le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


Faina de migdale, pudra de cacao si vanilia macinata le gasti aici.


Whey-ul/pudra proteica cu aroma de stracciatella fara zahar o puteti comanda de pe www.myprotein.ro.


Reteta pentru piureul de mar fara zahar o puteti gasi aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

 

 

 

Partajeaza reteta

NutritionLabel-169

In cazul in care veti taia tortul in opt felii egale, o felie va avea 265kcal, 9.1g de grasimi, 13.6g de carbohidrati si 32.3g de proteine!


Folositi codul DNI15 pentru a obtine un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comanda plasata pe www.myprotein.ro. De asemenea, puteti folosi codul DNIORGANIC pentru a obtine un discount de 20% pentru toate produsele din gama organica.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteti folositi codul DNI5.


Untitled-2

You may also like

2 comentarii

  1. Arata minunat! Ce n-am inteles, desi am recitit reteta, este cand anume se pune proteina…in spuma de albusuri sau se fierbe odata cu galbenusurile?

    1. Iti multumesc pentru observatie! Omisesem aceasta etapa, insa am adaugat-o acum.
      P.S. Pudra proteica se adauga dupa incorporarea albusurilor. :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *