Tort Low-Carb cu Căpșuni și Bezea (fără zahăr, 100% sănătos)

Vine vara, ceea ce înseamnă că vin și fructele gustoase de la care nu mă pot abține. Nu vă pot transmite în cuvinte cât de tare îmi plac căpșunile, zmeura, afinele și murele și abia aștept să le văd în piață. Pentru că vreau să fiu un blogger exemplar, am hotărât că voi face din timp unele rețetele de sezon, pentru că mi se pare foarte eficient.

Deși încă nu este sezonul căpșunilor, le-am găsit la un preț decent în supermarket și nu am putut să nu le pun în coș. Erau atât de frumoase încât mi-a fost milă să le mănânc ca atare și am hotărât să fac un tort. Mi-am adus aminte de torturile acelea superbe cu mariginile deschise, acoperite cu un strat de frișcă, iar imaginația mea a început să zburde. Inițial mă gândeam să folosesc frișcă de cocos, însă nu aveam cremă de cocos și mi-am gândit că bezeaua italiană ar fi o alternativă bună.

Am încercat să fac bezeaua italiană cu sirop făcut din apa și Vitafiber și zic eu că a ieșit extrem de bine. Siropul cu Vitfiber are vâscozitatea care îi lipsește celui cu eritritol, de aceea am hotărât că ar fi cea mai bună variantă. Pentru că am ales că folosesc bezea în loc de frișcă, am scăzut involuntar cantitatea de grăsimi, însă eu zic că a ieșit delicios și așa. Mai mult decât atât, am redus considerabil cantitatea de carbohidrați folosind mixul pentru brioșe de la NoCarb Noodle, care îmi place la nebunie. Deși fost gândit pentru brioșe, este grozav pentru realizarea blaturilor pentru tort, iar procesul de preparare este atât de simplu.

Deși veți avea nevoie de puțină răbdare pentru a face acest tort, vă asigur că nu este complicat, partea cea mai intimidantă fiind bezeaua, insă și aici nu aveți de ce să vă faceți griji dacă aveți un termometru secial pentru bucătărie. Sper să încercați acest tort și să îmi lăsati părerea într-un comentariu!


2.1-min


4-min


3-min


Untitled-4


Tort Low-Carb cu Capsuni si Bezea (fara zahar, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 8 ore
Tort Low-Carb cu Capsuni si Bezea (fara zahar, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 8 ore
Ingrediente
Blaturi (2 buc)
Crema
Bezea
Decor
 • 100 g capsuni proaspete
 • 3 fire menta
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blaturi
 1. Puneți mixul pentru brioșe într-un vas. Adăugați îndulcitorul, laptele de migdale și uleiul de cocos și amestecați totul cu o spatulă. Aluatul obținut nu va fi fluid, însă nu vă speriați, o să puteți lucra ușor cu el.
 2. Aluatul se împarte egal și se pune în cele 2 forme de tort. Eu am folosit doua forme cu diametrul de 20cm. Aluatul va trebui distribuit ușor cu degetele sau cu o spatulă.
 3. Blaturile ce coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Se transferă pe un grătar și se lasă până când se răcesc complet.
Crema
 1. Brânza și îndulcitorul se pun într-un bol și se bat timp de 2-3 minute.
 2. Căpșunile se spală, se taie foarte mărunt și se adaugă la cremă. Aveți grijă să le distribuiți cât se poate de uniform, amestecând totul cu o spatulă.
 3. Așezați primul blat pe un platou și așezați toată crema de brânză cu căpșuni. Intidenti crema cât se poate de uniform cu ajutorul unei spatule.
 4. Așezați al doilea blat peste cremă și presați-l ușor, dacă este cazul.
 5. Puneți tortul în frigider și lăsați-l la rece timp de 8 ore sau peste noapte. Bezeaua se va face abia după ce tortul a avut ocazia să stea la rece.
Bezea
 1. Într-o crăticioară sau ibric, combinați pudra vitafiber cu apa și amestecați energic. Încălziți amestecul până când ajunge la 116 grade Celsius și a început să facă bule mari și vizibile.
 2. Bateți albușurile cu un strop de sare până se dublează în volum, după care adăugați treptat siropul direct de pe foc. Atenție, se adaugă încet și încercați să îl turnați cât mai aproape de atașament, însă nu direct pe el. Nu vreți să aveți arsuri pe față de la sirop.
Asamblare
 1. Puneți toată bezeaua deasupra și distribuiți-o neuniform, în valuri. Bineînțeles, totul ține de preferința, însă eu prefer ca bezeaua să nu fie întinsă într-un cerc plat. Pentru acest lucru eu am folosit o racletă pentru aluat.
 2. Pentru decor, așezați în centru căpșunile spălate și firele de mentă peste bezea.
 3. Tăiați-l în 8 felii egale și serviți-l alături de o limonadă rece. După o zi, căpșunile își vor pierde aspectul proaspăt, prin urmare tortul trebuie mâncat în aceeași zi. Pe mine acest lucru nu mă deranjează, însă o altă soluție ar fi să acoperiți fructele un un strat subțire de gelatină.
 4. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-30

O felie de tort are 24.5g de carbohidrați din care 20.4g fibre, prin urmare cantitatea netă de carbi într-o felie va fi de 4.1g


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *