Acesta reteta o sa fie mai speciala, pentru o sa contina doar doua poze cu preparatul final. Stiu ca probabil v-am dezamagit, insa nu aruncati cu pietre, pentru ca o sa ma justific imediat. 😀
Acest tort a fost creat pentru verisoara mea care tine dieta Dukan si isi dorea ceva dulce de ziua ei. Am vrut sa-i fac ceva racoritor, usor, cu fructe si aromat, pentru ca stiu ca ii plac dulciurie mai putin consistente. Pentru ca ea este in etapa de consolidare, mi-am permis sa adaug la tort fructe si nu doar aromele specifice, ceea ce m-a bucurat nespus.
Sa revenim. De ce nu am decat doua poze? Pentru ca:
- Verisoara mea s-a pomenit sa faca comanda de pe-o zi pe alta si am terminat tortul la 00:00 (o ora nu tocmai potrivita pentru poze).
- A doua zi am avut o dimineata extra aglomerata si am uitat complet de poze, iar la pranz Olga/verisoara mea a si luat tortul.
Si acum probabil va intrebati de unde am cele doua poze atasate la articol daca tortul a fost luat inainte de sedinta foto, nu-i asa? Ei bine dragilor, acest lucru o sa ramana un secret, insa proverbul “Mai bine tarziu decat niciodata” descrie perfect situatia. 😀
Aceasta intamplare face parte din seria “Mi-as uita si capul daca nu ar fi atasat de corp”, o serie care ar merge mana-n mana cu “Nu am manusi de bucatarie” si cu “Prajitura arsa este mai gustoasa”. 😀
Desi aceasta reteta nu o sa fie foarte grafica, va asigur ca tortul este spectaculos! Blaturile sunt foarte pufoase, insa suficient de rezistente pentru sustinerea cremei, iar crema este aromata si atat de racoritoare…Cand imi amintesc cat de bine mirosea acest tort, imi vine sa plang de pofta.
Pentru mine, acesta este tortul de vara perfect, pentru ca nu este foarte consistent si contine fructe. #devara
- 3 bucati albusuri
- 1/6 lingurita sare
- 3 bucati oua
- 100 g eritritol cu stevia
- 80 g piure de mar fara zahar (link in notite)
- 130 g faina de ovaz sau 16 linguri de tarate de ovaz macinate fin
- 1 lingurita faina de konjac
- 35 g lapte praf degresat
- 2 lingurite aroma de piersica
- 40 g gem de piersici fara zahar
- 15 ml apa
- 400 g crema de branza 0.2% (eu am folosit Exquisa)
- 200 g iaurt grecesc 0% grasime
- 120 g eritritol cu stevia
- 1 lingurita aroma de piersica
- 6 foi gelatina sau 10g de gelatina granulata
- 50 g gem de piersici fara zahar
- 55 g felii de piersici sau nectarine
- 20 g zmeura proaspata
- 3 foi gelatina sau 5g de gelatina granulata
- 1/2 lingurita aroma de piersica
- 1 lingurita gem de piersici fara zahar
- Batem albusurile cu sarea si 40g de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare.
- Combinam ouale cu cele 60g ramase de eritritol, cu piureul de mar, faina de ovaz, faina de konjac, laptele praf degresat si aroma de piersica si mixam totul timp de 3-4 minute.
- Turnam compozitia rezultata peste spuma de albusuri si o incorporam cu grija, de jos in sus, dispre centru spre exterior, cu ajutorul unei spatule din silicon.
- Impartim aluatul, cat se poate de egal, in doua forme din silicon cu diametrul de 20cm si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana cand blaturile au capatat o nuanta aurie.
- Lasam blaturile sa se raceasca timp de 10 minute in forme, dupa care le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
- Combinam gemul de piersici cu apa si amestecam pana la omogenizare.
- Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
- Combinam crema de branza cu eritritolul, iaurtul grecesc si aroma de piersica si mixam totul pana la dizolvarea completa a eritritolului.
- Scoatem foile de gelatina din apa si le presam pentru a elimina excesul de apa. Topim gelatina in cuptorul cu microunde, adaugam doua linguri de crema pentru a-i scadea temperatura si mixam repede compozitia. Adaugam amestecul de gelatina la crema ramasa si mixam totul timp de 2 minute.
- 1/3 din crema o punem intr-un vas separat pe care il acoperim cu folie alimentara si il punem in frgider. Vom folosi aceasta crema la acoperirea tortului.
- Adaugam gemul de piersici la cele 2/3 ramase de crema si mixam pana la omogenizare. Acoperim vasul cu folie alimentara cu il punem in frigider. Aceasta este crema pe care o vom pune intre blaturi.
- Lasam ambele tipuri de crema in frigider timp de doua ore sau pana cand acestea s-au intarit considerabil. Daca sunteti in criza de timp, le puteti pune in congelator pentru 30-40 de minute.
- Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
- Insiropam primul blat si punem cele 2/3 de crema. Intindem crema uniform cu ajutorul unei spatule sau cu un cutit mare. Asezam al doilea blat si il insiropam.
- Scoatem din frigider crema ramasa si acoperim tortul in totalitate. Puteti pastra putina crema pentru crearea unei borduri cu ajutorul unui sac de patiserie.
- Scoatem foile de gelatina din apa si le presam pentru a elimina excesul de apa. Topim gelatina in cuptorul cu microunde, adaugam aroma de piersica si gemul de piersici si amestecam bine compozitia.
- Asezam fructele si le acoperim cu gelatina topita anterior. Pentru acoperirea fructelor eu am folosit o pensula din silicon. Optional, puteti presara putina bezea zdrobita fara zahar.
- Punem tortul in frigider si il lasam acolo timp de 8 ore sau peste noapte. Dupa expirarea celor 8 ore tortul poate fi portionat si servit.
- Enjoy!
Eritritolul cu stevia, faina de ovaz, taratele de ovaz, faina de konjac, aroma de piersica si gemul de piersici le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Reteta pentru piureul de mar o gasiti aici. In cazul in care vreti sa folositi bezele zdrobite pentru decor, aici o sa gasiti reteta de bezele.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
O felie gigantica de tort are numai 180kcal!
In cadrul dietei Dukan, acest tort poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala, insa trebuie sa inlocuiti faina de ovaz cu tarate de ovaz macinate.
Va recomand sa preparati acest tort, pentru ca merita si este delicios, hipocaloric, dietetic si 100% sanatos!
5 comentarii
Doamne, mă îmbolnăvești!! Arată atât de bine, de vreo 5 minute mă minunez și mă holbez la el!! Abia astept sa-l incerc 🙂
Raluca, iti multumesc!!! ?
Sunt nerăbdatoare sa aflu ce părere ai si as fi foarte fericita daca ai lasa un comentariu dupa ce il incerci!
Cu mare drag,
-T ❤️
Multumim pentru reteta! Mi-ai facut ziua mai frumoasa 🙂 :* :*
Ti-am zis eu ca urmează sa apăra! ?
Sa-mi zici ce părere ai dupa ce-l prepari, pentru ca stiu ca așteptai aceasta reteta.
Cu mare drag,
-T❤️
faci cumva si la comanda?Multumesc mult :*