Tort cu Crema de Vanilie si Glazura de Ciocolata Alba (fara zahar, continut scazut de grasimi, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 12 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 12 ore
Tort cu Crema de Vanilie si Glazura de Ciocolata Alba (fara zahar, continut scazut de grasimi, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 12 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 de minute 12 ore
Ingrediente
Blaturi (6 bucati)
Crema de vanilie
Glazura
Portii:8 portii
Etape
Blaturi
  1. Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, faina de Konjac, eritritolul, pudra de vanilie si praful de copt. Adaugam oul, albusurile, laptele, aroma naturala de vanilie si mixam totul timp de 3 minute. Ne oprim ocazional sa curatam peretii vasului si continuam mixarea.
  2. Impartim aluatul in 6 parti egale, pentru ca vom coace separat blaturile. Coacem pe rand cele 6 portii de aluat intr-o forma patrata din silicon cu diametrul de 20cm, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Racim fiecare blat pe gratar pentru o racire mai rapida si corecta.
Crema
  1. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Este important ca apa sa fie rece, pentru ca apa calda va dizolva gelatina.
  2. Amestecam laptele cu vanilia si aroma intr-o cratita pe care ulterior o punem pe foc pentru a incalzi amestecul. Laptele nu trebuie sa fiabra, ci sa fie doar foarte cald.
  3. Batem galbenusurile cu eritritolul pana cand acestea se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  4. Adaugam amidonul si mai mixam putin compozitia pentru a-l incorpora. Turnam 1/3 din laptele fierbite peste galbenusuri, mixam, dupa care adaugam laptele ramas si mixam pana la omogenizare.
  5. Transferam amestecul inapoi in cratita si, amestecand continuu cu o spatula sau tel, gatim crema pana cand aceasta s-a ingrosat considerabil. Aceasta crema se gateste la flacara mica, iar un indiciu ca aceasta este gata ar fi disparitia gustului de amidon. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  6. Scurgem bine foile de gelatina, le adaugam la crema fiebrite si amestecam totul cu spatula pentru a dizolva gelatina.
  7. Acoperim crema cu folie transparenta pentru a preveni formarea pielitei pe suprafata cremei si o lasam sa se raceasca complet.
  8. Impartim crema in 5 portii egale. Desi avem 6 blaturi, avem nevoie doar de cinci portii de crema, pentru ca ultimul blat va fi acoperit cu ciocolata alba.
Asamblare
  1. Pe un platou asezam primul blat de tort si il acoperim cu 1/5 din crema. Procedam astfel pana cand toate blaturile si toata crema au fost folosite.
  2. Topim ciocolata alba in cuptorul cu microunde. Pentru a preveni arderea ciocolatei, o data la cinci secunde ne oprim pentru a o amesteca.
  3. Acoperim blatul superior cu ciocolata si optional decoram tortul cu flori comestibile si vanilie macinata.
  4. In cazul in care va plac torturile insiropate, puteti prepara un sirop din 200ml de apa calduta si 50g de eritritol cu stevia, insa eu l-am omis.
  5. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de ovaz, faina de orez, faina de konjac, eritritolul cu stevia, aroma naturala de vanilie, amidonul si ciocolata alba fara zahar, toate le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.