Tort cu Crema de Capsuni si Ganache de Ciocolata (fara zahar, fara gluten, 100% sanatos)

Pentru ca sunt in sesiune si ma simt epuizata, am hotarat sa imi ridic putin moralul cu ceva foarte bun, si ce poate fi mai gustos decat un tort aromat cu muuulta cicolata?

Acest desert este spectaculos!!!

Tortul meu Cu crema de Capsuni si Ganache de Ciocolata mi-a indulcit un pic sesiunea, iar cei norocosi au mancat tort chiar inaintea primului examen. Promitator inceput, nu-i asa? 🙂

1.1

Crema de capsuni este usoara, blatul este pufos si aerat iar ganache-ul atat de bogat si cremos. #dependentadeciocolata

Gatirea acestor prajituri imi aduce o satisfactie deosebita, iar satisfactia este si mai mare cand deserturile mele sunt apreciate. Acest tort le-a placut tuturor, poate prea mult, pentru ca nu parea a fi un desert dietetic, dar este, si noi stim asta!

Tort cu Crema de Capsuni si Ganache de Ciocolata
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 1 ora
Portii Timp de preparare
9 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 1 ora
Tort cu Crema de Capsuni si Ganache de Ciocolata
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 1 ora
Portii Timp de preparare
9 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 de minute 1 ora
Ingrediente
Blat
Crema
Ganache
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blat
  1. Punem toate ingredientele uscate intr-un bol si le amestecam.
  2. Adaugam toate ingredientele umede peste cele uscate si mixam totul timp de 2-3 minute. Va recomand sa incepeti cu o viteza mica si sa mariti treptat viteza de mixare, pentru a nu fi acoperiti din cap pana-n picioare de cacao. Da, am patit si asa ceva. Daca este nevoie, ne oprim, curatam peretii bolului si reluam mixarea.
  3. Turnam compozitia rezultata intr-o forma patrata de silicon cu diametrul de 18cm si o coacem, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.
  4. Lasam prajitura sa se raceasca 10 minute in forma, dupa care o mutam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Cand blatul nostru s-a racit, in taiem pe orizontala in doua foi egale si incepem sa pregatim crema.
Crema
  1. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Decongelam capsunile in cuptorul cu microunde si aruncam excesul de apa. Cu ajutorul unui bleder, le transformam intr-un piure fin. Amestecam piureul de capsuni cu iaurtul grecesc, eritritolul si indulcitorul lichid.
  3. Topim gelatina in cuptorul cu microunde (va dura aproximativ 5 secunde). Punem 2-3 linguri de crema in gelatina, pentru a-i scadea temperatura, si amestecam energic. Nu omiteti acest pas, pentru ca veti obtine o crema cu mici cocoloase de gelatina. Adaugam gelatina la crema de capsuni si mixam totul timp de 1 minut.
  4. Taratele de psyllium le presaram peste crema si mixam totul inca 2 minute.
  5. In forma in care am copt blatul, punem prima foaie de tort si turnam toata crema de capsuni. Miscam putin forma pentru a ne asigura ca s-a distribuit uniform. Asezam desupra cea de-a doua foaie si bagam forma in frigider.
Ganache
  1. Amestecam cacaoa cu eritritolul si laptele praf intr-un bol mai adanc. Uleiul de cocos il topim in cuptorul cu microunde. Pentru ca uleiul de cocos este in stare solida, eu obisnuiesc sa tai bucati mai mari pe care le topesc si dupa masor cantitatea de care am nevoie. Restul de ulei se poate turna inapoi in ambalaj. Incercati sa gasiti ulei extravirgin presat la rece, pentru ca este cel mai calitativ.
  2. Turnam laptele si indulcitorul lichid peste compozitia de cacao si mixam totul timp de un minut. Adaugam uleiul de cocos si mixam ganache-ul pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie cremoasa si bogata.
  3. Scoatem forma din frigider, turnam ganache-ul si il nivelam. Va recomand sa folositi o spatula din silicon pentru aceasta etapa, pentru ca in acest fel veti lucra mult mai usor cu ganache-ul.
  4. Lasam tortul in frigider timp de 8 ore sau peste noapte. Il taiem in 9 bucati, cat se poate de egale, si YUM!
Notitele retetei

Eritritolul, laptele praf degresat, indulcitorul lichid cu aroma de caramel si cel cu aroma de capsuni le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro

In cazul in care doriti sa diminuati folosirea cuptorul cu microunde, capsunile le puteti decongela in prealabil, iar gelatina si uleiul de cocos le puteti topi la bain-marie.

Am facut acest tort sub forma unor prajituri, pentru ca am vrut sa impart acest desert cu dragii mei colegi si mi-a fost mai usor sa-l portionez.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale pentru 1 portie de Tort cu Crema de Capsuni si Ganache de Ciocolata
Valorile nutritionale pentru 1 portie de Tort cu Crema de Capsuni si Ganache de Ciocolata

Doar 188 de calorii per portie!

YAY!!!

Mai pot manca o bucata. 🙂

3

 


 

Untitled-2

You may also like

6 comentarii

  1. Am mai incercat retete cu indulcitori, insa nu cu eritritol, ci cu indulcitori artificiali, de aceea, te-as ruga sa-mi spui daca exista vreo diferenta intre eritritolul simplu si cel cu stevia. Am vazut ca eritritolul simplu ar fi mai convenabil raportat la cantitate-pret pe nosugarshop. Multumesc frumos!

    1. Eritritolul cu stevia este mai dulce decat cel simplu, prin urmare o sa folosesti o cantitate mai mica de produs pentru a ajunge la acelasi grad de indulcire. Eu il folosesc pe cel cu stevia, pentru ca asa mi se pare mai avantajos. :*

      Cu drag
      -T ❤️

      1. Multumesc pentru raspuns! :* Abia astept sa achizitionez si eu eritritol cu stevia si cand ma mut, sa incerc retetele tale! Te pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *