Tort Crocant cu Migdale si Crema de Ciocolata (fara zahar,continut ridicat de proteine , 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Tort Crocant cu Migdale si Crema de Ciocolata (fara zahar,continut ridicat de proteine , 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Ingrediente
Blat
Crema
Portii:8 portii
Etape
Blat
  1. Intr-un bol metalic sau din sticla batem albusurile cu sarea si bitartratul de potasiu pana la formarea unei spume moi. Adaugam treptat eritritolul cu stevia, mixand incontinuu, si batem albusurile pana cand obtinem o spuma ferma si lucioasa.
  2. Amestecam faina de ovaz cu fulgii de migdale si le incorporam in masa de albusuri cu ajutorul unei spatule. Cu miscari de jos in sus, incercam ca in timpul procesului de incorporare sa nu scoatem prea mult aer din albusuri.
  3. Impartim egal compozitia obtinuta in 2 forme din silicon cu diametrul de 20cm si o coacem, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 minute. Blaturile trebuie sa fie aurii, insa avem grija sa nu le ardem.
  4. Racim blaturile timp de 10 minute in forme, dupa care le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
Crema
  1. Punem toate ingredientele pentru crema intr-un blender si le pasam pana la omogenizare. Se poate folosi si un blender de mana in cazul in care nu aveti unul cu recipient.
Asamblare
  1. Asezam primul blat pe un platou si turnam aproximativ 2/3 din crema. Nivelam crema cu ajutorul unei spatule lasand putin spatiu pe margini pentru a evita curgerea cremei.
  2. Punem al doilea blat, cu partea plata in sus, si turnam crema ramasa. Acoperim marginile, umplem eventualele goluri si nivelam partea superioara.
  3. Decoram marginile cu fulgi de migdale si presaram niste ciocolata razuita. Eu am preferat sa o razuiesc cu un cutit pentru a obtine fulgi mai mari de ciocolata.
  4. Punem tortul in frigider si il lasam acolo timp de 8 ore sau peste noapte. Se taie in 8 felii egale si se poate servi. Va recomand sa il consumati in 2 maxim 3 zile si sa-l pastrati acoperit. Se poate consuma si dupa aceasta perioada, insa nu va mai fi la fel de aspectuos.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, laptele praf degresat, indulcitorul lichid cu stevia, ciocolata neagra fara zahar si faina de ovaz le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.

Cream of tartar il gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.