Tarta cu Mere si Crema de Vanilie (fara zahar, fara unt, fara faina alba, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie (fara zahar, fara unt, fara faina alba, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Ingrediente
Crusta
Crema de Vanilie
Decor
Portii:8 portii
Etape
Crusta
  1. Combinam faina de ovaz cu faina de orez, eritritolul, faina de konjac, sarea si vanilia macinata.
  2. Adaugam oul, esenta de vanilie si albusurile si incepem sa framantam compozitia cu mainile pana cand obtinem un aluat umed. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem in congelator pentru 20 de minute.
Crema de Vanilie
  1. Turnam laptele intr-o cratita si il incalzim la foc mic. Acesta nu trebuie sa fiabra, ci sa fie doar foarte cald.
  2. Batem galbenusurile cu eritritolul si vanilia macinata pana cand acestea se deschid la culoarea si isi tripleaza volumul.
  3. Adaugam amidonul si mai mixam putin compozitia pentru a-l incorpora. Turnam 1/3 din laptele fierbite peste galbenusuri, mixam, dupa care adaugam laptele ramas si mixam pana la omogenizare.
  4. Transferam amestecul inapoi in cratita si, amestecand continuu cu o spatula sau tel, gatim crema pana cand aceasta s-a ingrosat considerabil. Aceasta crema se gateste la flacara mica, iar un indiciu ca aceasta este gata ar fi disparitia gustului de amidon. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  5. Acoperim crema cu folie transparenta pentru a preveni formarea pielitei pe suprafata cremei si o punem deoparte.
  6. Scoatem din congelator aluatul pentru crusta. Preseram pe suprafata de lucru putina faina de orez, inlaturam folia si asezam aluatul. Pentru o intindere cat mai usoara, va recomand sa acoperiti aluatul cu putina faina de orez.
  7. Intindem aluatul pana cand obtinem o foaie cu grosimea de aproximativ 0.3 cm. Mai presaram putina faina de orez pentru a preveni lipirea si transferam aluatul in forma. Presam crusta cu degetele si inlaturam excesul de aluat. In cazul in care acesta s-a rupt, puteti lua oricand o bucata din aluatul ramas pentru "carpirea" crustei. Eu am folosit o forma patrata cu baza detasabila cu lungimea de 36cm si latimea de 13cm.
  8. Coacem crusta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute dupa care o lasam sa se raceasca putin.
  9. Taiem merele, spalate, curatate si decorticate, in felii foarte subtiri.
  10. Turnam crema de vanilie in crusta, o intindem uniform si asezam feliile de mar. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau pana cand crusta a capatat o nuanta aurie, iar merele s-au inmuiat.
  11. Scoatem tarta din cuptor, ungem merele cu un strat de gem de caise si presaram vanilia macinata. Daca gemul este in stare solida, incalziti-l putin in cuptorul cu microunde. Lasam tarta sa se raceasca complet in forma dupa care o mai ungem o data cu gem.
  12. Tarta poate fi servita imediat, insa va recomand s-o puneti in frigider si sa o lasati acolo timp de opt ore sau peste noapte pentru o portionare cat mai frumoasa.
  13. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de ovaz, faina de orez, faina de konjac, eritritolul cu stevia, amidonul din porumb, gemul de caise fara zahar si esenta de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.vegis.ro.


Forma patrata cu baza detasabila o puteti comanda de pe www.pentrugatit.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.