Prajitura cu Paste din Faina de Kojnac, Crema cu Fructe Goji si Bezele Crocante (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4-8 portii 1h + 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
4-8 portii 1h + 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Prajitura cu Paste din Faina de Kojnac, Crema cu Fructe Goji si Bezele Crocante (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4-8 portii 1h + 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
4-8 portii 1h + 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Ingrediente
Crema
Bezele
Asamblare
Portii:4-8 portii
Etape
Crema
  1. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Este important ca apa sa fie rece, pentru ca apa calda va dizolva gelatina.
  2. Acoperim fructele goji cu apa fierbite si le lasam sa se hidrateze timp de 10 minute. Dupa expirarea celor 10 minute, strecuram fructele si le transformam in piure cu ajutorul blender-ului.
  3. Amestecam laptele cu vanilia si aroma intr-o cratita pe care ulterior o punem pe foc pentru a incalzi amestecul. Laptele nu trebuie sa fiabra, ci sa fie doar foarte cald. Batem galbenusurile cu eritritolul pana cand acestea de deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  4. Adaugam amidonul si mai mixam putin compozitia pentru a-l incorpora. Turnam 1/3 din laptele fierbite peste galbenusuri, mixam putin compozitia, dupa care adaugam laptele ramas si mixam pana la omogenizare.
  5. Transferam amestecul inapoi in cratita si, amestecand incontinuu cu o spatula sau tel, gatim crema pana cand aceasta s-a ingrosat considerabil. Aceasta crema se gateste la flacara mica, iar un indiciu ca aceasta este gata ar fi disparitia gustului de amidon. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  6. Scurgem bine foile de gelatina, le adaugam la crema fiebrite si amestecam totul cu spatula pentru a dizolva gelatina. Adaugam piureul de goji si amestecam compozitia pana la omogenizare. Lasam crema deoparte sa se raceasca complet.
Bezele
  1. Batem albusurile cu bitartratul de potasiu (cream of tartar), pudra de vanilie si eritrirolul pana la formarea unei spume ferme.
  2. Transferam continutul intr-o punga de patiserie cu dui stelat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, facem aproximativ 45 de bezele. Nu vom folosi toate bezelele, insa sunt delicioase si pot fi mancate ca atare. Coacem bezelele timp de o ora la 97 de grade Celsius. Lasam bezelele sa se raceasca complet si incepem asamblarea prajiturii.
Asamblare
  1. Deschideti pungile de paste, turnati continutul intr-o strecuratoare si claititi foarte bine cu apa rece foile de lasagna. Apa in care stau pastele are un puternic miros de calciu, iar pentru a-l elimina, le fierbem un minut in apa cu suc de lamaie. Strecuram din nou pastele si le clatim cu apa rece.
  2. Asezam 6 foi de lasagna pe fundul unei forme patrate din silicon (eu am folosit o forma cu diamentrul de 20cm). Punem 1/3 din crema rece si o intindem uniform. Asezam al doilea strat de foi de lasagna si punem jumatate din crema ramasa. Ultimul strat va contine cu 7 foi de lasagna si crema ramasa.
  3. Decoram prajitura cu 16 bezele si optional cu petale de trandafiri. Punem prajitura in frigider si o lasam acolo timp de 8 ore sau peste noapte. Enjoy!
Notitele retetei

Foile pentru lasagna din faina de Konjac, fructele goji, eritritolul cu stevia, pudra de vanilie si aroma de capsuni le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.