Prăjitură cu Fructe de Pădure (fără zahăr, 100% sănătoasă)

Sunt zile în care nu vreau ciocolată și nici nu vreau deserturi pe bază de ciocolată sau cacao. Da, am astfel de momente în care mă uit cu o totală nepăsare la tabletele de ciocolată din sertar și totuși simt că vreau ceva dulce.

De obicei, când am astfel de zile, am tendința să prepar deserturi ușoare cu fructe, pentru că sunt aromate și de regulă se prepară destul de repede.

De data aceasta am ales să fac o prăjitură sățioasă cu făină de cocos și fructe de pădure. Nu este o prăjitură extrem de pufoasă, însă este foarte aromată, iar combinația este una interesantă. Dacă nu vă plac prăjiturile ușor umede, atunci această rețetă nu este pentru voi, însă vă pot spune că textura este asemănătoare cu cea a unui cheesecake. Mie mi-a plăcut și am hotărât s-o prezint și vouă, iar mai jos o să găsiți și rețeta video.

P.S. În cazul în care o să folosiți făină de ovăz fără gluten, prăjitura rezultată va fi și ea fără gluten.


1.1-min2.1-min4-min


Untitled-4Prajitura cu Fructe de Padure (fara zahar, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de gatire
90 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de gatire
90 de minute
Prajitura cu Fructe de Padure (fara zahar, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de gatire
90 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 10 minute
Timp de gatire
90 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
 1. Într-un bol, combinăm făina de cocos cu făina de ovăz, îndulcitorul, praful de copt, vanilla și sarea.
 2. Adăugăm toate ingredientele umede, cu excepția uleiului de cocos, și mixăm totul până la încorporare.
 3. Adăugăm uleiul de cocos și mixăm compoziția încă 2-3 minute.
 4. Adăugăm fructele de pădure și le încorporăm folosind o spatula. În cazul în care folosiți fructe congelate, decongelați-le în prealabil și eliminați excesul de apă.
 5. Turnăm compoziția într-o formă rotundă cu baza detașabila cu diamentrul de 23cm. Coacem prăjitura timp de 90 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
 6. O lăsăm să se răcească timp de 10 minute, înlăturăm forma și tăiem prăjitura în 8 felii egale. Opțional o putem decora cu eritritol cu stevia pudră, făcut la râșnița de cafea.
 7. Se păstrează în frigider până în momentul servirii.
 8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-2

O felie de prăjitură are 333kcal, 12.7g de grăsimi, 33.5g de carbohidrați și 21.2g de proteine!


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

You may also like

2 comentarii

 1. Am facut aceasta prajitura urmarind reteta intocmai.La cuptorul meu (electric) s-a ars destul de mult pe deasupra la 180 grade. A trebuit sa scad la 160 vreme de 30 min pt ca altfel sigur se carboniza, iar in interior nu era facuta. E buna si asa arsa pe desupra si o bucata este foarte satioasa. Am mancat-o in loc de mic dejun si mi-a tinut de foame pana la parnz.

  1. Mi s-a mai spus ca pentru unele retete oamenii au trebuit sa reduca temperatura sau timpul de coacere, insa asa coace cuptorul meu electric si la asta trebuie sa ma raportez. Imi pare rau ca s-a ars prajitura si sper sa iasa mai frumoasa data viitoare. Nu cred ca a ramas cruda, este ea mai umeda de fel, insa mie imi place asa. Chiar este satioasa si imi place in mod deosebit, pentru ca este mai low-carb. ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *